Höstlov + Halmstad = Familjemys

Njut av en höstlovsresa till Halmstad med familjen. Ut i de djupa skogarna, känn den salta vinden längs kusten, utmana varandra i bowling, eller varför inte utforska era kreativa ådror på ett av konstmuseerna.

Upplev hela vår weekendguide för höstlovet eller plocka ut guldkornen som passar dig och din familj. Prova nya aktiviteter eller besök en extra läskig plats. Här finns något för alla!

Foto: SydaProductions, Mostphotos

Weekendguide för höstlovet

Det är dags att börja planera höstlovet och varför inte satsa på ett besök i Halmstad? Här kommer ett weekendförslag som innehåller både fartfyllda aktiviteter, naturens lugn och trevliga matställen. Häng med!

Fredag

15.00 Ankomst till Halmstad och incheckning på familjevänliga Scandic Hallandia Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller det nybyggda ProfilHotels Halmstad Plaza Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med utsikt över staden. Fler hotelltips hittar du på vår hotellsida.

16.00 Börja helgen med att rasta spralliga ben på hopparken Yoump. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här finns alla möjligheter till att bli expert på att hoppa högt, hoppa långt, hoppa upp för väggar, hjula och volta. Och för dig som vill hoppa riktigt högt och långt kan du ta sats och hoppa rätt ner i Yoump's foampit – ett enormt hav av skumgummi.

18.00 Kombinera middag med aktivitet på närliggande Gomidda Sports & Steakhouse. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här finns både mumsiga pizzor och enklare medelhavsinspirerade rätter.

20.00 Avsluta middagen med en omgång bowling eller shuffleboard, även det på Gomidda Sports & Steakhouse. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lördag

09.00 Härlig frukost på hotellet.

10.00 Börja dagen i naturen med digital skattjakt i Virsehatt. Jakten börjar vid bergets fot och ni följer sen en markerad led upp till bergets topp. Ta med telefon eller surfplatta och hjälp karaktären Virse hitta skatter gömda längst vägen. Njut av utsikten och äventyret men pass på, håll utkik efter trollen! Till Virsehatt rekommenderar vi att du tar bilen. Det går bussar till Oskarström, det är sedan cirka fem kilometer att gå, på delvis vältrafikerade vägar, till Virsehatt.

12.00 Lunch på Tivolikiosken. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Schackrutigt golv, tusen polkagrisar i taket, ett kolakokeri, en teaterscen och ljuvlig musik kombineras med bakverk, goda luncher och suveräna pizzor. Missa inte den lilla butiken med allt från färgglada muggar, gympapåsar och magiskt vackra barnpussel.

13.00 Strosa runt på i Halmstad city och upptäck den mysiga stadskärnan med butiker, caféer och restauranger om vartannat.

15.00 Utmana varandra i någon av alla aktiviteterna på Slottsmöllan – välj mellan gokart Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Halmstad Aktivitetscenter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med laserdome, Prison Island, gladiatorkamp eller Black Pearl Golf.

18.00 Ät kvällens middag på apprestaurangen Pinchos, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. en favorit hos många barn. Här kan ni
beställa skojiga alkoholfria drycker och en uppsjö av roliga smårätter inspirerade av världens alla hörn.

20.00 Om energin finns, smit in i biomörkret på Röda kvarn Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och avsluta dagen med en riktigt bra film. Eller bara bege er tillbaka till hotellet och kryp ner i de fluffiga sängarna.

Söndag

09.00 Härlig frukost på hotellet.

10.00 Utforska citynära Galgberget med friluftsmuseum, utsiktstorn, lekplatsen Sagoängen och flertalet stigar i naturskön skogsmiljö.

13.00 Dagens lunch äts förslagsvis på World of Riccardo Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i Möllegård. Smarriga italienska pizzor i lantlig miljö med obligatorisk gelato till efterrätt. Åker du med Hallandstrafiken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. till World of Riccardo och Möllegård behöver du promenera cirka två kilometer till Möllegård. Avsluta helgen med en promenad i Möllegård naturreservat. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Sen är det dags att bege sig hemåt efter härliga dagar i Halmstad. Vi ser fram mot att träffa dig snart igen!

Spöke

Foto: Anki Höglund, Mostphotos

Evenemang och aktiviteter att prova

Under höstlovet arrangeras flera prova-på-aktiviteter för lovlediga skolbarn. Bland annat brukar Halmstad Arena Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. erbjuda prova-på av flera olika idrotter. Passa på att prova en ny sport, fiska, lana eller varför inte gå på spökjakt. Gillar du förresten spökhistorier? Missa då inte vår samling av läskiga platser i Halmstad.

Nedan har vi samlat evenemang och aktiviteter för lovlediga barn under höstlovet. För att se alla evenemang i Halmstad under höstlovet kika in i vår evenemangskalender.

Filtrera

 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Skapa framtidens fordon
  29 oktober 2022, 13.00–15.00
  Stadsbiblioteket i Halmstad
  Kom och skapa! Hur tänker du att ett fordon i framtiden kan se ut? Med saker som skulle slängts skapar vi något nytt. F...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Teater: Indianflickan
  29 oktober 2022, 14.00–14.30
  Stadsbiblioteket i Halmstad
  En musiksaga som framförs av Ann-Louise Liljedahl och handlar om flickan "Hon den ensamma" i en indianby där torkan för...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Nattgolf med halloweentema på Haverdals Camping
  29 oktober 2022, 18.00–21.00
  Haverdals Camping
  Vågar ni komma på vår läskiga nattgolf med halloweentema?!? Ta med barnen, farmor eller pappa för att fira in årets läs...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Design och teknik – makerverksamhet för tjejer 11–14 år
  11 september – 27 november 2022
  Nitaregatan 7
  Kursen riktar sig till tjejer födda 2008–2011. Kursen går på KomTek, Nitaregatan 7 – söndagar klockan 10.00–12.00.Start...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Monstermask
  31 oktober 2022, 14.00–16.00
  Stadsbiblioteket i Halmstad
  Du kan skapa ett färgsprakande fantasimonster eller en halloweenmask. Vi har plockat fram olika material men utgår från...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Familjeföreställning: Hej då då - Teater Halland
  • 1 november 2022, 10.30–11.00
  • 1 november 2022, 14.00–14.30
  Stadsbiblioteket i Halmstad
  En föreställning om att förlora, sakna och hitta en vän. Dino och Varelsen möts på en plats där ensamma saker hamnar nä...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Höstlov på Hallands Konstmuseum: Medeltida musikverkstad
  1 – 3 november 2022
  Hallands Konstmuseum
  Massor av medeltida musik – titta, lyssna och prova: Hur lät musik på medeltide...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Teckna monster med Johan Egerkrans
  1 november 2022, 13.00–14.30
  Andersbergs bibliotek
  I denna workshop med illustratören Johan Egerkrans improviserar ni tillsammans fram de mest knasiga, läskiga och spänna...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Teckna monster med Johan Egerkrans
  2 november 2022, 13.00–14.30
  Stadsbiblioteket i Halmstad
  I denna workshop med illustratören Johan Egerkrans improviserar ni tillsammans fram de mest knasiga, läskiga och spänna...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Hästfritis på Travskolan - hösten 2022
  2 november 2022, 14.00–16.30
  Nordalavägen 10
  Vi kommer pyssla med ponnyna, stallsysslor, ibland rida/köra.Mellanmål tar man med själv.Vill du anmäla alla 10 gångern...
Gokarthallen i Halmstad

Gokarthallen. Foto: Gokarthallen

Fler hösttips för lovlediga barn

Ännu fler aktivitetstips hittar du på våra höst- och barnsidor. Önskar du hjälp med att hitta en kombination som passar just din familj? Välkommen att kontakta Halmstad Tourist Center. Under våra öppettider kan du även chatta med oss, klicka på den gröna ikonen ner i högra hörnet så hjälper vi dig snart.

Mer inspiration och guider

Mer av Halmstad