Fira midsommar i Halmstad

I Halmstad finns möjligheter för ett härligt midsommarfirande som passar alla smaker. På med blomsterkransen i håret, ta fram jordgubbstårtan och dansa några varv kring midsommarstången.

Friluftsmuseet Hallandsgården på Galgberget med utsikt över Halmstad, firas varje år ett traditionsenligt midsommarfirande. Folkdansens vänner i Halmstadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster bjuder upp till dans kring midsommarstången till tonerna av Halmstad spelmanslaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Alla som vill är välkomna att delta.

På midsommardagen bjuder vanligen S:t Olofs kapelllänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster in till gudstjänst och därefter blir det traditionsenligt midsommarfirande med midsommarstång och dans med Folkdansens vänner i Halmstadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

När du har dansat kring midsommarstången och ätit din sill, potatis och jordgubbar rekommenderar vi dig att bege dig ner till en av Halmstads alla stränder. Njut av grillat, solnedgången och ett kvällsdopp i havet.

Tider för midsommarfirande

Aktuella tider för midsommarfirandet på Hallandsgården och på S:t Olofs kapelllänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittar du i vår evenemangskalender. I Evenemangskalendern lägger även fler arrangörer in sina midsommarfiranden som är öppna för alla. Se alla evenemang i evenemangskalenderrn.

Glad midsommar!

Mer inspiration och guider

Guldkorn

Mer av Halmstad