10 Instagramvänliga platser

Tio fotovänliga vyer och platser i Halmstad som kameran älskar lite extra. Sätt upp platserna på din att fota-lista.

1. Halmstad slott

Halmstad slott , som 2019 fyller 400 år, är ett nästan obligatoriskt fotomotiv. Den härliga röda slottsfärgen står sig snyggt mot Nissans vatten.

2. Tylösand

Tylösands strand är en av Sveriges bästa och mesta berömda stränder. Strandlivet och det unika livräddartornet med en spännande lutning ger en extra fotodimension. Får du dessutom med Tylön på din bild så är du hemma.

3. Drottning Kristina Passagen

Mitt i centrala Halmstad hittar du Drottning Kristina Passagen. Den pittoreska innergården med dess tegelbyggnader hyser små affärer och caféer. Passa på att ta en fika medan du funderar på vart du ska bege dig härnäst.

4. Galgberget

Ett besök i Halmstad blir komplett först när du vandrat upp på Galgberget. Härifrån får du en fantastisk vy över Halmstad. Njut av bokskogen genom att följa en av alla stigar som slingrar sig genom naturområdet. Besök anrika Hallandsgården för att upptäcka mer om gårdens historia och mumsa på en våffla. På Galgberget finns något att fotografera överallt.

5. Rhododendronparken

Rhododendronparken ligger vid Tjuvahålan i Tylösand. När buskarna blommar under tidig försommar är det en trolsk och magisk plats. Att fånga alla färger på bild är en riktig en utmaning.

6. Slottsmöllan

Hela området kring Slottsmöllan är en plats för foto-safari. De gamla tegelfasaderna är fyllda med spännande detaljer. Du kan vandra utmed Nissan för att se fågellivet och hur vattnet forsar eller ligger spegelblankt. Den gamla bron över Nissan med sin vattentrappa gör sig fin på bild.

7. Vallgatan

Vallgatan tillhör de äldsta delarna av Halmstad. Här ger små gamla hus en vacker inramning till gatorna som slingrar sig genom området. Du hittar nya fotovinklar i alla vrår.

8. Stadsbiblioteket

Halmstads stadsbiblioteklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är ett riktigt landmärke som är byggt ut över Nissan. Särskilt tjusigt är biblioteket kvällstid när den belysta byggnaden speglar sig i Nissan.

9. Norre Port

Vid Norre Port kan du fånga historiens vingslag med din kamera. Norre Port var en del av stadens gamla befästning från 1600-talet och är en viktig del av Halmstad. Porten är lika pampig oavsett väder och tid på dygnet.

10. Norre Katts park

När du går norrut längs Storgatan i Halmstad city kommer du till Norre Katts park. Här finns en rik och mångfaldig växtlighet med magnolior, rhododendron, azalea, lindar och färgrika blomsterplanteringar. På toppen av en kulle tronar det gula caféet Rotundanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer inspiration och guider

Guldkorn

Mer av Halmstad