Volvo Car Scandinavian Mixed 2022

9–12 juni 2022 på Halmstad Golfklubb

Volvo Car Scandinavian Mixed består av de bästa herrarna och de bästa damerna på Europatouren. Här spelar alla i en och samma golftävling, om en prispott och en pokal!

Restaurangen på Halmstad golfklubb

Restaurangen på Halmstad golfklubb. Foto: Per Nilsson

Köp biljetter

Biljetter till Volvo Car Scandinavian mixed har nu släppts. Du kan läsa mer om biljettköp och köpa dina biljetter via volvoscandinavianmixed.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Halmstad golfklubb

Foto: Axel Emanuelsson

Mer om evenemanget

Värdar för evenemanget är Henrik Stenson och Annika Sörenstam.

Volvo Car Scandinavian Mixed 2022 spelas på Halmstad Golfklubb, som ligger i tallskogen i Tylösand, så nära havet att du känner den saltstänkta havsluften när vinden ligger på från havet. Här finns två fantastiska artonhålsbanor. Den norra banan anses vara en av landets bästa.

Vy över Hotel Tylösand

Vy över Hotel Tylösand. Foto: pamela.se

Vänner är ute och cyklar vid livräddartornet i Tylösand

Foto: Patrik Leonardsson

Tylösand och Fan zone

Under Volvo Car Scandinavian Mixed händer det extra mycket i Tylösand. Alla aktiviteter hitar du å vår Tylösandsida när evenemanget närmar sig. Även centrala Halmstad kommer sjuda av liv med flera aktiviteter. Titta in på Fan zons egen sida för att se programmet på Fan zone. Länk till annan webbplats.

Halmstad slott

Halmstad slott

Aktiviteter och sevärdheter

Det finns mycket som vi Halmstadbor älskar att göra. Vi gör gärna livet till en levnadskonst när vi har chansen. Och visst har vi både aktiva och lugna favoriter. På vår sida 14 aktiviteter vi älskar i Halmstad hittar du tips på alla möjliga aktiviteter. Vill du stanna kvar nere vid stranden, men inte bara sola och bada? Det fixar vi! Vi har samlat 12 aktivitetstips vid stranden till dig. Prova på wakeboard, klättra, prova stand up paddle med mera. Efter en aktiv dag är det dags att unna dig en tur till något av Halmstads spaanläggningar. Här finns både centrala spa mitt i city och spa med utsikt över havet.

Sevärdheter

Så klart finns här fantastiska sevärdheter att beundra. I Tylösand finns livräddartornet. Ta dig in till centrum och beundra det vackra stadsbiblioteket som formades av träden, eller fördjupa dig i den dansk-svenska historien vid Halmstad slott. Detta är bara tre av Halmtad sju underverk! Är skogens lugn något som lockar? Passa då på att upptäcka Halmstads sju naturliga underverk.

Upptäck hela Halland

Låt appen "A day in halland" Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. guida dig till upplevelser i hela Halland. Väl utvalda tips med utgångspunkt i var du är och vad du vill göra. Du hittar allt från picknickplatser och unika butiker till cykelleder och glasscaféer - över tjugo matiga listor. Dessutom får du indikation på platser med risk för trängsel så att vi kan turista, hemestra och semestra tryggt även denna sommar.

Flygbild över restaurang Lillebror i Halmstad

Restaurang Lillebror. Foto: Stefan Mjellander

Mat och dryck

Mat och dryck är inte bara mat och dryck. Det är smaker, dofter och färger. Låt dig förföras av livets goda här i Halmstad. Njut på en härlig uteservering eller slå dig ner på en restaurang med fantastisk utsikt. Behöver gommen en extra smakupplevelse rekommenderar vi våra gourmetrestauranger.

Vill du att måltiden ska ha hållbarhet och vår miljö i extra åtanke, då ska du titta in på våra hållbara caféer och restauranger. Passa även på att besöka några av Halmstads alla gårdsbutiker, mer lokalproducerat än så kan det inte bli. Fler restaurang- och cafétips för alla smaker hittar du på vår sida mat och dryck.

Restauranger i Tylösand

Vill du stanna kvar nere i Tylösand. Även här finns ett enastående utbud när magen börjar kurra.

Par klappar händerna på golfbana i Halmstad

Foto: Martin Siljegård

Senaste nytt

Här samlar vi senaste nytt och vad som är på gång kring Volvo Car Scandinavian Mixed.

Volvo Car Scandinavian Mixed dokumentärserie

Här presenterar vi efter hand filmklipp i serien Volvo Car Scandinavian Mixed dokumentärserie.

Press och nyheter

Golfspelare på Halmstad Golfklubb

Golfspelare på Halmstad golfklubb. Foto: Per Nilsson

Golfhuvudstaden Halmstad

Golfhuvudstaden Halmstad är en perfekt destination för dig som golfare. Låt ditt spelhumör bestämma om du söker en mästerskapsutmaning, lantligt lugn på naturskön inlandsbana, eller kustnära golf med vacker havsutsikt. Varje år njuter 10 000-tals golfare av härliga golfrundor i Golfhuvudstaden Halmstad. Välkommen du också! 

I Halmstad väntar 153 golfhål på 8 golfanläggningar som alla erbjuder en unik upplevelse. Här finns stora valmöjligheter och banornas karaktär, längd och antal hål varierar stort. Du får en förstklassig golfupplevelse, oavsett om du är nybörjare eller inbiten golfare.

I Halmstad kan du välja på att bo på golfbanan, i stadskärnan nära restauranger och shopping eller ett stenkast från stranden. Vi har flera golfpaket Länk till annan webbplats. för dig att välja mellan.

Buss i centrum i Halmstad

Ta dig till och runt i Halmstad

Till Halmstad tar du dig enkelt både med tåg, buss, bil och flyg. Numera är även färja från Danmark möjligt. På vår sida Resa till Halmstad får du mer detaljerad information om hur du enkelt tar dig hit samt om de olika aktörerna som trafikerar Halmstad.

Cykel

Behöver du hyra en cykel? I Halmstad finns flera cykeluthyrare samt fler företag som hyr ut yklar. Med Zeus kan du snabbt hyra en elsparkcykel och ta dig ut till Tylösand. Läs mer om elsparkcyklar och cykeluthyrare på vår sida Ta dig runt.

Stadsbuss

Buss 3 kör från Halmstad Resecentrum, via Stora torg till Tylösand. Hoppa av på hållplatsenTylöhusvägen eller Tylösand. Se tidtabell på Hallandstrafiken.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Parkering

Vanligen kan det vara mycket trafik sommartid i Tylösand. Däför rekommenderar vi dig att cykla eller åka kollektivt till tävlingarna. Parkeringarna fylls ofta på snabbt. Kommunens parkeringsplatser kan du se via kommunens kartverktyg hajk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Parkeringar kring Halmstad Golfklubb

Avståndet i listan nedan anger hur långt det är till Halmstad Golfklubb till respektive parkeringsyta. Parkering finns på:

Mer golfhuvudstaden

Guldkorn

Mer av Halmstad