Halmstad Golfklubb

I tallskogen ute i Tylösand, så nära havet att den saltstänkta havsluften känns när vinden ligger på från havet, finns två riktigt bra artonhålsbanor. Halmstad Golfklubbs Norra bana utses regelbundet till en av landets bästa i olika rankingar. Inget besök på Halmstad Golfklubb är komplett utan att även gå en runda på den smalare och kortare Södra banan.

Tre golfspelare

Foto: Per Nilsson

Norra banan

Norra banans layout uppskattas mycket av såväl låghandicapare som bogeyspelare. Banan har en trevlig variation på hålen vilket gör att man får ett bra tempo i spelet. Solheim Cup Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är ett av flera stora mästerskap som spelats här, 2015 var banan värd för herrarnas Lag-EM och 2017 arrangerade man Annika Sörenstams internationella juniortävling Annika Invitational Europe Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Södra banan

På Södra banan premieras precision före längd. Klubbens medlemmar uppskattar banan så mycket att de spelar något fler rundor här, och gäster gör klokt i att följa i deras spår. Två slingor på nio hål kommer tillbaka till klubbhuset och är ett utmärkt alternativ för en sen kvällsrunda när solen ger långa skuggor.

Restaurangen på Halmstad golfklubb

Foto: Per Nilsson

Mer än golf

Klubben driver själva den prisbelönade golfkrogen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och servicen uppskattas i nästan lika stor grad som den utmärkta maten, inte minst på de uppskattade After Work-kvällarna på fredagar. Dessutom finns här en mycket stor och välsorterad golfshop för den som behöver komplettera bagen.

Mer våra golfbanor

Golfpaket

Golfbanor

Mer av Halmstad