Prova på golf i Halmstad

Vill du prova på att spela golf? I Golfhuvudstaden Halmstad finns ett brett utbud av anläggningar och aktiviteter för dig som är en nyfiken nybörjare! Nedan listar vi en rad tips för dig som vill prova på att spela golf i Halmstad.

Pay-and-play

I Halmstad finns tre pay-and-play-banor där man kan spela på banan utan att ha genomfört en nybörjarkurs och fått grönt kort: Flygstadens GK, Tönnersjö Golfs korthålsbana och Strandtorp GK.

Dessutom får du lov att spela Halmstad Golfarenas arenabana, om du spelar i sällskap med en av klubbens medlemmar. Läs mer om reglerna för gästspelare och nybörjare på respektive anläggnings webbsida.

Par som spelar golf på Halmstad GK

Foto: Per Nilsson

Träningsytor för alla

Träningsytorna som driving-range och putting-områden är generellt sett öppna för alla besökare på alla Halmstads åtta golfanläggningar. Här kan du prova på slag med olika typer av klubbor och testa precisionen i dina puttar.

Många anläggningar erbjuder möjlighet att hyra eller låna utrustning. Kontakta respektive anläggning för mer information.

Två personer skjuter ut golfbollar på rangen

Foto: Per Nilsson

Himalayas Äventyrsgolf

Himalayas Äventyrsgolflänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster på Halmstad Golfarena är en puttingupplevelse i särklass, som är utmanande både för den vana golfaren, såväl som nybörjare och barn. Till skillnad från andra äventyrsbanor är underlaget på Himalayas inte plastgräs, utan riktigt gräs. Det är stor skillnad och en äkta golfupplevelse. Prova själv!

Ban som spelar äventyrsgolf på Halmstad Golfarena

Foto: Martin Siljegård

Djungelbana för familjen

Haverdals Golfklubb erbjuder en unik familjeaktivitet i Djungelbananlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Där man får välja mellan att spela med golfklubba, frisbee eller fotboll på en skogsbana över nio hål. Djungelbanan har inte mycket likheter med en traditionell golfbana, men den är rolig för alla, stora som små!

Mat och shopping

Mat och dryck är en viktig del av golfupplevelsen. Halmstads prisbelönta golfrestauranger är värt ett besök i sig. Och passa även på att göra ett besök i klubbshopparna, där finns ett stort utbud av golf- och träningsutrustning.

Människor som äter på Halmstad Golfklubb

Foto: Per Nilsson

Mer än golf

Halmstads golfklubbar erbjuder fler aktiviteter än bara golf. Halmstad Golfklubblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Ringenäs Golfklubblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Strandtorp Golflänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster erbjuder utomhusbanor för padel. Golfarenan erbjuder ett komplett träningscenter med fullt utrustat gym och erbjuder dessutom längdskidspår vintertid.

Utomhuspadel på Ringenäs Golf

Foto: Per Nilsson

Boka en nybörjarlektion

Alla Halmstads golfanläggningar erbjuder lektioner med licensierade tränare, även för nybörjare. Du kan också boka en nybörjarkurs för att få grönt kort. Det ger dig möjlighet att bli aktiv medlem i en golfklubb. Läs mer hos våra klubbar.

Säkerheten först

Bollar och klubbor kan vara väldigt farliga om de hanteras fel. Tänk på säkerheten och följ anläggningarnas säkerhetsinstruktioner. Är du osäker? Be personalen om hjälp eller ta sällskap med en erfaren golfare.

Mer golfhuvudstaden

Guldkorn

Mer av Halmstad