Information med anledning av Covid-19

Destination Halmstad informerar i samband med Coronaviruset, Covid-19. Denna webbplats är till för att inspirera för framtida besök i Halmstad vilket innebär att aktiviteter på vissa sidor är inte anpassade för det just nu rådande läget med Covid-19.

När du läser information på denna webbplats ber vi dig att ha de aktuella rekommendationer och restriktioner som Folkhälsomyndigheten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och regeringen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. gått ut med i åtanke när du tar del av informationen på denna webbplats.

Får du inte svar på din fråga via informationen nedan? Välkommen att kontakta Halmstad Tourist Center så hjälper vi dig.

Nya restriktioner från 12 januari

Från och med den 12 januari har regeringen och Folkhälsomyndigheten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. beslutat om nya föreskrifter, allmänna råd och rekommendationer för att minska smittspridningen i samhället.

  • Vid arrangemang på fler än 20 deltagare tillåts enbart sittande deltagare och deltagarna ska delas upp i sällskap på maximalt 8 personer.
  • Det ska också vara minst 1 meter mellan sällskapen.
  • För arrangemang med fler än 50 deltagare krävs covidbevis i tillägg till övrig reglering.
För information om det evenemang du planerat att besöka vänligen kontakta aktuell arrangör.

Frågor kopplade till Covidbevis vid evenemang

Övergripande frågor

Vem behöver kunna visa upp Covidbevis?

Covidbeviset omfattar allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Exempel på detta är sportevenemang, bio- och teaterföreställningar och konserter inomhus med över 50 deltagare. Det gäller dig som är 18 år och äldre.

När räknas jag som vaccinerad?

Med vaccinerad menas en person som tagit minst två doser vaccin. Det ska också ha gått minst två veckor sedan den andra dosen. Personer som inte vaccinerat sig eller endast tagit en dos räknas som ovaccinerade och kan inte få Covidbevis.

Hur kontrolleras mitt Covidbevis på arenan?

Den extra kontroll som krävs vid evenemang där covidbevis ska kontrolleras gör att det kan ta längre tid än vanligt för att komma in på arenan. Kom därföri god till innan ditt evenemang börjar.

Halmstads Teater

Halmstads Teater kommer att kontrollera ditt Covidbevis, tillsammans med legitimation, utanför huvudingången.

Hur hämtar jag mitt Covidbevis?

covidbevis.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du ladda ner ditt covidbevis. Det kan ta upp till sju dagar från det att du tagit din andra spruta tills att du kan ladda ner ditt covidpass. Saknar du e-legitimation kan du ladda ner en blankett för beställning av Covidbevis på ehalsomyndigheten.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och posta till E‑hälsomyndigheten. Sen skickas ditt covidpass i pappersform hem till din postlåda. Tänk på att handläggningstiden för att få Covidbevis i pappersform kan vara lång.

Räcker det att visa mitt Covidbevis i mobilen eller behöver jag en utskrift?

Det går bra att visa ditt Covidbevis antingen i mobilen eller utskrivet. Du behöver även en giltig legitimation.

Bra att veta inför biljettköp

Behöver jag redovisa mitt Covidbevis när jag köper biljetter?

Nej, så länge du kan uppvisa giltigt Covidbevis och legitimation för våra publikvärdar tillsammans med din biljett när du kommer till oss så räcker det.

Vad gäller för barn under 18 år?

Barn upp till 18 års ålder är undantagna kravet på Covidbevis.

Jag är över 65 år, gäller mitt Covidbevis om jag bara har tagit två sprutor?

Ja, tills myndigheterna kommer med andra rekommendationer räcker det med två sprutor för att anses vara fullvaccinerad och få Covidbevis.

Hur länge kommer kravet på Covidbevis att gälla?

Vi följer regeringens och Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har kvar kravet på Covidbevis så länge myndigheterna anser att det är nödvändigt för att minska smittspridningen.

Jag saknar Covidbevis vid evenemanget

Vad gör jag om mitt Covidbevis snart går ut?

Om giltighetstiden på ditt Covidbevis är på väg att gå ut behöver du ordna ett nytt bevis. Du kan hämta ditt Covidbevis hur många gånger som helst.

covidbevis.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du ladda ner ditt covidpass. Det kan ta upp till sju dagar från det att du tagit din andra spruta tills att du kan ladda ner ditt covidpass. Saknar du e-legitimation kan du ladda ner en blankett för beställning av Covidbevis på ehalsomyndigheten.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och posta till E‑hälsomyndigheten. Sen skickas ditt covidpass i pappersform hem till din postlåda. Tänk på att handläggningstiden för att få Covidbevis i pappersform kan vara lång.

Jag har tagit två sprutor men inte hunnit få mitt Covidbevis, får jag ändå komma in?

Nej, inte vid eveneamng då Covidbevis krävs.

Det har ännu inte gått två veckor sen min andra dos. Vad gäller?

Ditt Covidbevis börjar gälla först när det gått två veckor efter din andra dos.

Arrangören, inte arenan, bestämmer om du får återköpa dina biljetter eller inte. Du kan kontakta Halmstad Tourist Center via mejl info@tourist.halmstad.se eller ringa 035-12 02 00 för mer information kring din föreställning. Du kan även läsa vad som gäller för de flesta föreställningar i evenemangets information på aktuell arena eller i evenemangskalendern på destinationhalmstad.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kan jag visa bevis på negativt test eller tillfrisknandebevis i stället för Covidbevis?

Nej, endast Covidbevis kommer att godtas.

Vad ska jag göra om jag vill besöka evenemang men inte kan vaccinera mig på grund av medicinska skäl

Personer som inte kan vaccinera sig av medicinska skäl ska kunna visa upp ett läkarintyg i stället.

Jag har inte vaccinerat mig och saknar därmed Covidbevis. Vad gäller?

Arrangören, inte arenan, bestämmer om du får återköpa dina biljetter eller inte. Du kan kontakta Halmstad Tourist Center via mejl info@tourist.halmstad.se eller ringa 035-12 02 00 för mer information kring din föreställning. Du kan även läsa vad som gäller för de flesta föreställningar i evenemangets information på aktuell arena eller i evenemangskalendern på destinationhalmstad.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vanliga frågor kring Covid-19 kopplat till evenemang och besöksnäring

Nedan har vi samlat vanliga frågor och länkar till platser där du hittar tillförlitlig information kring Covid-19. Kommer det nya rekommendationer gällande Coronaviruset kommer vi att informera om det på denna sidan. Svar på frågor kring Covidbevis kan du läsa ovan.

Halmstads kommuns informationssida

Halmstads kommun har sammanställt en enkel och överskådlig informationssida om coronaviruset och covid-19 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Kommunen samverkar med länsstyrelsen och andra myndigheter i regionen. Folkhälsomyndighetens rekommendationer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. följs.

Allmänna sammankonster och evenemang

från den 12 januari 2022 behöver du ha ett Covidbevis för att kunna delta på inomhusevenemang med 50 deltagare eller fler. Vad som gäller kring Covidbevis kan du läsa om ovan.

Vanliga frågor gällande evenemangsbiljetter

Vad händer om eventet jag ska gå på blir inställt eller flyttat på grund av Coronaviruset Covid-19?

Skulle eventet bli inställt så får man som biljettköpare information om återbetalning eller eventuellt nytt datum via mail. Du kommer även få information om du behöver göra något eller om till exempel återbetalning sker automatiskt.

Jag är orolig för Coronaviruset Covid-19, kan ni återbetala mina biljetter?

Om eventet du har köpt biljetter till ska äga rum så har detta beslutats av arrangören tillsammans med lokala myndigheter och därför kan vi inte återbetala dina biljetter.

Om evenemanget du köpt biljetter till blir inställt kommer du att bli kontaktad med aktuell återköpsinformation.

Jag har köpt biljetter till ett evenemang. Vågar jag gå på mitt evenemang med tanke på spridningen av coronaviruset?

Arrangörer och arenor utgår ifrån senaste besked från Folkhälsomyndigheten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Just nu krävs covidbevis vid evenemag med fler än 50 deltagare.

Information från Ticketmaster, Nortic och Tickster

Till många evenemang i Halmstad kan du köpa dina biljetter via något av biljettsystemen Ticketmaster, Nortic och Tickster. Mer information från respektive företag hittar du nedan.

Ticketmaster

Har ditt evenemang blivit inställt eller flyttat, kommer Ticketmaster att skicka mail med alla upplysningar du behöver.

Tyvärr är det ingen återlösen på biljetter vid sjukdom såvida du inte har tecknat ett avbeställningsskydd. Det går dock bra att sälja biljetterna vidare. På Ticketmaster finns en samlingssida med vanliga frågor om Ticketmasters event och Coronaviruset Covid-19 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Nortic

Om evenemanget du har köpt biljetter till har blivit inställt eller flyttat så kommer du få information om eventuell återbetalning eller nytt datum från arrangören. Mer information via Nortic hjälpcenter. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tickster

Tillsammans med alla de arrangörer som använder Ticksters system för biljettförsäljning bevakar de situationen noggrant och kontinuerligt. I det fall ett evenemang ställs in bör du söka information hos den ansvarige arrangören, som ansvarar för frågor om dennes återbetalningar av biljetter. I vissa fall återbetalar Tickster, på uppdrag av Arrangören, biljetter vid inställt evenemang. Mer information via Tickster. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vanliga nöjesarenor i Halmstad

Vid sjukdom

Om du känner sjukdomssymptom som hosta, andningssvårigheter och/eller feber ska du stanna hemma samt kontakta sjukvården 1177.

Ring upplysningsnumret 113 13 om du har frågor

Har du frågor om coronviruset covid-19 kan du ringa det nationella informationsnumret 113 13. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt.

Mer information om Coronaviruset finns på Folkhälsomyndighetens webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Covid-19 och besöksnäringen

På en sida på Destination Halmstads webbplats har vi samlat mer information och bra länkar för dig inom besöksnäringen i Halmstad.

Mer bra att veta

Guldkorn

Mer av Halmstad