Deutsch
Dansk

Steninge strand

En liten sandstrand med omgivande klippor och ett skär i hjärtat av Steninge. Stranden är idealisk för familjer, med utmärkta möjligheter för krabbfiske.

I Steninge finner du en unik badplats som uppskattas av stora som små. Det finns två mindre sandstränder med dyner för dig som gillar att känna sanden mellan tårna. Gillar du att vara aktiv under stranddagen finns ett volleybollnät så du kan spela.

Stranden är delvis tillgänglighetsanpassad med handikapptoalett.

Ett barn fiskar krabbor på piren i Steninge

Foto: Anders Andersson

Piren, Stora skär och lilla skär

Det som gör Steninge badplats alldeles unik är dess pir som delar havet ut till klippön ”Stora Skär”. Utmed piren kommer många besökare för att fånga krabborna som gömmer sig mellan stenarna. En bit ut på piren finns en badplats med stege ner i vattnet. Väl ute på Stora Skär har du gott om plats för både bad och sol. Ta med dig snorkelkittet och upptäck allt liv som finns under ytan på den steniga tångbottnen. Mellan skäret och norra sidan finns ”Lilla skär”. Här finns alltid plats att ligga på klippan och sola, kruxet är bara att du måste simma dit!

 View of the Steninge Coast with flowering drift

Photo: Patrik Leonardsson

Mer av Steninge

Längs kustlandskapet vid Steninge strand finns fantastiska vandringar i Steninge naturreservatet, både norr och söder om stranden. Ta med dig en picknickkorg en sen sommarkväll, sätt dig på en klippa och njut av en fantastisk solnedgång. Steninge erbjuder också härliga restauranger och aktiviteter både i vattnet och på land. Fler Steningetips i vår guide om Steninge.

Vattenkvalité och temperatur

bad och havsmyndighetens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du under badsäsong se aktuell badvattenprognos med vattenkvalité, eventuell algförekomst samt vattentemperatur på de officiella badstränderna.

Mer bad och kustliv

Guldkorn

Mer av Halmstad