Deutsch
Dansk

Highlights – vinterns evenemang

Upplev Halmstad i vinter! Här tipsar vi om några av vinterns härliga highlights. Det händer hur mycket som helst så det är lätt att skapa en innehållsrik tid.

Är du nyfiken på fler evenemang kan vi tipsa dig om att söka i vår evenemangskalender!

Logga för HBTK

Pingisligan

9, 10 och 13 december 2023, Halmstad Arena
Se bordtennis på elitnivå i damernas och herrarnas pingisliga. Den 10 december spelar dessutom både damerna och herrarna på Halmstad Arena.

Theoz och Dolly Style

Theoz + Dolly Style

10 december 2023, Halmstads Teater
Theoz och Dolly Style – på egen hand säljer de snabbt ut konserter runt om i landet. Nu får fansen chansen att uppleva bägge favoriterna live på scen vid ett och samma tillfälle. Det är ingen åldersgräns, alla är välkomna.

Julbild

Foto: Lisa Lindström

Jul i Halmstad

November 2023–januari 2024
Från november till januari skapar vi riktig julstämning i Halmstad. Upplev julmarknader, pyssel och shopping i en stämningsfull miljö. Välkommen till Jul i Halmstad 2023! Under namnet Jul i Halmstad samlar vi hela det juliga utbudet.

Musse och Helium

Musse och Helium siktar mot stjärnorna

15 december 2023, Halmstads teater
Efter att ha sålt över 3 miljoner böcker är nu Musse & Helium redo för nästa stora succé – att bli popstjärnor. De ger sig därför ut på en lång turné runt om i landet med en helt nyskriven föreställning, som bygger på författaren Camilla Brincks unika och myllrande fantasivärld. Så välkommen på en fartfylld familjeshow med dina favoritmöss och mängder av dans, musik och galna upptåg.

Dady Harmony

Dad Harmony

15 december 2023, Halmstads Teater
DAD Harmony går från TikTok till scener över hela Sverige. Ett gäng vanliga pappor från Skellefteå har med sin acapella lockat till sig 1.8 miljoner följare på TikTok och 1.5 miljoner följare på Instagram. I höst genomför de sin första Sverigeturné.

Handbollslag från förr

Handboll – Klassikermatchen

30 december, Halmstad Arena
Få klubbar i den svenska idrottshistorien har så stark rivalitet som HK Drott och Redbergslids IK. Ettan och tvåan i handbollens maratontabell, Halmstad mot Göteborg. Numera spelar klubbarna i Allsvenskan och den 30e december är det dags igen – men denna gång även med en ”legendarmatch” på menyn.

Kvinna med tvådelat ansikte, brud och Lucia

Lördagsmusik melodikryss

30 december, S:t Nikolai kyrka
Var med och bidra till Svenska kyrkans julinsamling ACT genom att vara med och "kryssa". Melodikrysset leds av Anders Wilhelmsson, organist i S:t Nikolai kyrka.

Foto från utställningen Cellebrations på The Photogallery i Halmstad

Jubileumsutställning (CELEB)RATION

Till 24 februari 2024, The Photogallery
The Photogallery firar nu 10 år genom att bjuda in er till en jubileumsutställning med några av våra mest eftertraktade fotografer och en gedigen samling ”kändisbilder". Fångade ögonblick och händelser som har haft stor betydelse för historien och kulturen. Vi visar också nya spännande fotografier porträtterade av våra framtida ikoner. ”The best of” helt enkelt. En samlingsutställning (CELEB)RATION!

Helsingborgs symfoniorkester

Trettonhelgskonsert med Helsingborgs Symfoniorkester – Från Balkan till Brahms

5 januari 2024, Halmstads teater
Trettonhelgskonserten 2024 i Halmstads teater kommer att bli en pangstart på det nya året! Festkavalkaden leds av Malin Broman som agerar så kallad stehgeiger och vid sin sida har hon accordeonist­virtuosen Lelo Nika.

Edvin Törnblom

Bögen är lös (i magen)

11 januari 2024, Halmstads teater
Bögen är lös (i magen) är en humoristisk showmonolog där Edvin Törnblom skildrar hur det har varit att växa upp som bög och människa under 00-talet. Vi får se absolut allt från dragshow med Ebba Busch till nummer om att förvirrat försöka hitta sin plats i en värld fylld av galningar. Fanns det homosexuella vikingar? Vad är egentligen en tokkärring? Och varför har Edvin en godispruta under sängen? Det och mycket mer i bögen är lös (i magen).

Les Miserable

The Music of Les Misérables in Concert

30 januari 2024, Halmstads teater
Les Misérables in Concert Mästerverket av Boublil/Schönberg är på Europaturné. Cinema Festival Symphonics med solister från West End i London, sångare och musiker. Konstnärlig ledare: Stephen Ellery Med scener från filmsuccén från 2012. Det är med stor uppståndelse hela orkestern gör entré på scen.

Konst av Bærtling

Från Bærtling till Multikonst

Till 26 maj 2024, Hallands konstmuseum
Än idag lockas många av 1950- och 1960-talets färgstarka mönster och karaktäristiska möbeldesign. Formgivning vars uttryck och färgsättning står mycket nära den tidens abstrakta konst. I utställningen Från Bærtling till Multikonst får vi följa den abstrakta konsten från att vara svårtillgänglig för den breda publiken till att bli en del av folkhemmet.

Handbollsklubben Drotts logga

Dubbelmatcher i handboll

10 och 24 februari 2024, Halmstad Arena
Några gånger om året spelar handbollsklubben Drott dubbelmatcher på Halmstad Arena. Den 10 och 24 februari är det dags igen. Hejja fram både herrarna och damerna samma dag.

Hjälten från Tylösand, affischbild

Hjälten från Tylösand

17–24 februari 2024, Kulturhuset Najaden
Halmstad, sensommaren 1952. I den åldrade gentlemannen Otto Grönbergs hem ute i Tylösand rustas det för bröllop. Den som ska gifta sig är dock inte, som man skulle kunna tro, den sedan länge vuxna dottern i huset. Nej, det är Otto själv! Och bruden är yngre än hans dotter... En fars av Franz Arnold & Ernst Bach. I samarbete med ATR.

Takida

Takida

23 februari 2024, Halmstads teater
Ett av Sveriges största rockband, Takida, åker än en gång ut på en akustisk turné, Boxroom. Det blir 21 spelningar runt om i landet och den 23 februari når turnén Halmstad Teater!

Bamse

Bamse sjörövarna

Till 24 februari 2024, The Photogallery
Varmt välkommen till en nyskriven teaterföreställning om jakten på den försvunna skatten med Bamse och Lille Skutt i huvudrollerna. Bamse och Sjörövarskatten är en spännande och fartfylld föreställning för hela familjen. Bamse och Lille Skutt beger sig till Söderhavet, efter att ha hittat en bortglömd gammal skattkarta på Farmors vind.

Den lilla sjöjungfrun

Den Lilla Sjöjungfrun – The Musical

3 mars 2024, Halmstads teater
Mellostjärnan Kiana Blanckert gör huvudrollen i “Den Lilla Sjöjungfrun – The Musical” med Sverigepremiär 1 mars 2024. Den ambitiösa produktionen, som utspelar sig både i hav och på land, produceras av produktionsbolaget Dröse & Norberg.

Handboll Final4

Handboll – ATG Svenska cupen Final4

9 och 10 mars, Halmstad Arena
Från och med säsongen 2023–2024 avgörs ATG Svenska cupen i ett samlat arrangemang, Final4, med semifinaler, match om 3:e pris samt final. Det görs under samma helg i samma arena i damernas respektive herrarnas slutspel. I år avgörs herrarnas Final4 den 9–10 mars i Halmstad Arena.

Hand håller upp telefon och filmar under konsert

Foto: Piotr Pia Trouski, Mostphotos

Fler evenemang i vinter

Konserter i vinter

Här hittar du alla vinterns konserter. Listan fylls på löpande.

 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Halmstads Stadsmusikanter
  5 december 2023 kl. 14.00
  Karl XI:s servicehus
  Julkonsert 5/12 kl 14.00 i Karl XI servicehus
 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Allsångskör
  • 5 december 2023, 17.30–18.30
  • 12 december 2023, 17.30–18.30
  Alla Hjärtans Hus
  Kom och sjung allasång med Allsångskören. 
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Kulturskolans Lussekonsert
  • 6 december 2023, 18.30–20.30
  • 7 december 2023, 18.30–20.30
  Halmstads Teater
  Kulturskolans traditionella Lussekonsert - förra året firades 31-årsjubileum! I första avdelningen bjuder Nova Cantica ...
 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Minns du julen förr?
  6 december 2023 kl. 19.00
  Vallås bibliotek
  Välkomna till ett stämningsfullt och vackert program om halländskt julfirande förr i tiden. Framför en stor julbonad so...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Julshow & Julbord i Tylösand
  7 – 16 december 2023
  Hotel Tylösand
  Hotel Tylösands julshow med partymästarna Rydell & Quick är en upplevelse du garanterat inte vill missa. Med Malin och ...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Julglädje
  7 december 2023 kl. 19.00
  Kulturhuset Najaden
  Kören CAT och Showkören sjunger i en julkonsert kl 19.00. Biljetter säljes via kören C.A.T medlemmar eller via mail ti...
 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Levande musik, Nina Widegren och Gunnar Johansson.
  8 december 2023 kl. 14.00
  Alla Hjärtans Hus
  Fredagsunderhållning med olika lokala artister. Begränsat antal platser, 120 personer. Fri entré och först till kvarn.
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Mord på Wapnö
  • 8 december 2023, 19.00–22.30
  • 9 december 2023, 19.00–22.30
  Wapnö AB
  Mord på Wapnö ”The show must go on” En musikalisk mordgåta med oväntat slut. Regi: Björn Holmgren Manus: Martin Odd Ny ...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: AW-HÄNG I LOBBYN
  8 – 16 december 2023
  Hotel Tylösand
  I samband med hotellets tillbyggnad har även Hotel Tylösands lobby fått ett litet ansiktslyft – vilket vi såklart vill ...
 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Lördagsmusik Corellis julkonsert
  9 december 2023, 10.00–10.40
  S:t Nikolai kyrka
  Kulturskolans stråkensemble och Cappella Nova under ledning av Peter Skoog. Arcangelo Corellis (1653-1713) mest kända c...

Vinterns konstutställningar

Här hittar du alla vinterns konstutställningar. Listan fylls på löpande.

 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Virtuell utställning av Halmstadgruppen
  4 – 31 december 2023
  Mjellby konstmuseum
  Upplev Halmstadgruppen digitalt genom vår virtuella utställning. Mjellby konstmuseum är stängt för renovering och plane...
 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Utställning: Westerling x 2
  4 december 2023 – 27 februari 2024
  Halmstads konsthall
  Westerling x 218 november- 27 februari 2024 I Halmstads konsthall möts två generationer i utställningen Westerling x 2....
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Tillskott
  5 december 2023 – 18 februari 2024
  Hallands Konstmuseum
  I utställningen "Tillskott" visas ett urval av de nyförvärv som Hallands Konstmuseum gjort av konstnärer, konsthantverk...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Från Bærtling till Multikonst
  5 december 2023 – 26 maj 2024
  Hallands Konstmuseum
  Än idag lockas många av 1950- och 1960-talets färgstarka mönster och karaktäristiska möbeldesign. Formgivning vars uttr...
 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Utställning med en mängd olika konstnärer
  5 – 29 december 2023
  Bryngelshusgatan 13
  Hos oss finner ni svenska och utländska mästare med verk i olja, akvarell, grafik, foton och statyetter. En härlig blan...
 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Mina drömmars dröm
  5 – 9 december 2023
  Söndrums bibliotek
  Målningar i olja och akvarell av Jeanette Eriksen. Utställningen pågår från lördag 28 oktober till lördag 9 december.
 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Kultur på Slottets öppettider
  5 – 20 december 2023
  Halmstad Slott
  Välkommen att besöka Kultur på Slottet Utställningen Halmstad i vinterskrud Vinterns utställning visar foton av Halmst...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Sandsångaren - Jan Carleklev
  6 december 2023, 18.00–19.00
  Hallands Konstmuseum
  Sandsångaren är en berättelse om människans rädsla för förändring som startar i ett litet, litet sandkorn. Konstverket ...
 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Jubileumsutställning (CELEB)RATION på The Photogallery
  6 december 2023 – 24 februari 2024
  The PhotoGallery
  Efter ett decennium av prestationer och framgångar markerar vi nu en viktig milstolpe och laddar samtidigt för en framt...
 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: JULUTSTÄLLNING på Galleri 70
  6 – 17 december 2023
  Galleri 70
  JULUTSTÄLLNING 25/11 - 17/12 Foto, måleri, textilt, skulptur, blyerts, akvarell, mixed media m.m Anders MagnussonGunnar...

Evenemang för barn och familj i vinter

Upplevelser för hela familjen i vinter. Listan fylls på löpande.

Filtrera

 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Julbuffé
  4 – 19 december 2023
  Gullbrannagården
  26 november till 19 december kan du och din förening, företag, församling, mm avnjuta en härlig julbuffé i rofylld milj...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Spelcafé hos Drakar & Mazariner
  4 – 22 december 2023
  Drakar & Mazariner
  Drakar & Mazariner är ett brädspelskafé Det betyder att du får spela så många spel du vill från vårt spelbibliotek, vi ...
 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Julen på Hallarna
  4 – 24 december 2023
  Hallarna
  Planera in en heldag för att fixa allt inför julen. Shoppa pyntet, klapparna, kläderna, maten och granen allt på ett oc...
 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Utställning: Westerling x 2
  4 december 2023 – 27 februari 2024
  Halmstads konsthall
  Westerling x 218 november- 27 februari 2024 I Halmstads konsthall möts två generationer i utställningen Westerling x 2....
 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Prova på rollspel
  7 december 2023, 16.00–20.00
  Stadsbiblioteket i Halmstad
  Välkommen på äventyr i rollspelens värld! En grupp med en spelledare finns på plats för att guida dig i rollspelens fan...
 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Julig sång- och sagostund
  8 december 2023, 10.30–11.00
  Söndrums bibliotek
  Lyssna på en julsaga och dansa in julen tillsammans med oss. Klä dig gärna juligt! För barn från 2 år, yngre syskon är ...
 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Julpyssel på Oskarströms bibliotek
  • 8 december 2023, 11.30–13.30
  • 15 december 2023, 11.30–13.30
  • 22 december 2023, 11.30–13.30
  Oskarströms bibliotek
  Kom och pyssla inför julen fyra fredagar i december! För barn och medföljande vuxen. Gratis. Ingen föranmälan. Välkomme...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Bollsporter och rörelseaktiviteter i Fyllingehallen
  • 8 december 2023, 19.00–22.00
  • 22 december 2023, 19.00–22.00
  Forellvägen 6
  Välkommen att testa olika bollsporter och andra röreslaktiviteter med FC Stars och Horizonten i Fyllingeskolans Idrotts...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Halmstad GF Juluppvisning 9 december kl 11.00 & kl 14.00
  • 9 december 2023 kl. 11.00
  • 9 december 2023 kl. 14.00
  Halmstad Arena
  .
 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Julmusik med Christof Jeppsson
  • 9 december 2023, 12.00–16.00
  • 16 december 2023, 12.00–16.00
  • 23 december 2023, 12.00–16.00
  Hallarna
  Julmusik med Christof Jeppsson Kom och lyssna till ljuv julmusik med Christof Jeppsson i gallerian mellan kl 12-16 Se a...

Sport- och hälsoevenemang i vinter

Här hittar du alla vinterns sport- och hälsoevenemang. Listan fylls på löpande.

Filtrera

Mat ochd dryck i vinter

Här hittar du alla vinterns mat- och dryckesevenemang. Listan fylls på löpande.

 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Konferens med julbuffé
  5 – 19 december 2023
  Gullbrannagården
  26 november - 19 december kan ni kombinera jobb och konferens med en härlig julbuffé. Allt i en stimulerande och rofyll...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Julbuffé
  4 – 19 december 2023
  Gullbrannagården
  26 november till 19 december kan du och din förening, företag, församling, mm avnjuta en härlig julbuffé i rofylld milj...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Jullunch i Tylöhus
  4 – 15 december 2023
  Hotel Tylösand
  Välkommen till Restaurang Tylöhus läckra jullunch, där våra kökschefer valt ut sina favoriter från vårt stora julbord. ...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: HalmstadTravet
  4 december 2023, 17.00–22.00
  Halmstadtravet
  Julbordskväll i restaurangen 
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Vinprovning
  • 6 december 2023 kl. 18.00
  • 13 december 2023 kl. 18.00
  Franz Bistro&Bar
  VINPROVNING RUNT KÖKSBORDET PÅ HOTELL MÅRTENSON Följ med på en smakresa i vinernas värld. Franz älskade att smaka på ny...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Jullunch på Norre park
  7 – 15 december 2023
  Norra Vägen 7
  Välkomna till oss på fantastisk Jullunch i vinter. En julbuffe / julbord som passar alla. 325 sek/ person. För bokning ...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Julbord med övernattning hos Hotell Mårtenson
  7 – 16 december 2023
  Hotell Mårtenson
  Jul, årets härligaste högtid. Samla nära och kära för nu är det dags för ett ordentligt julfirande. Njut av värmande gl...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Jul på Hotell Mårtenson
  7 – 16 december 2023
  Hotell Mårtenson
  Välkomna julen hos oss på Hotell Mårtenson i Halmstad. När juletider närmar sig finns det inget bättre sätt att fira än...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Julbord på vackra Heagård
  7 – 16 december 2023
  HEAGÅRDS EGENDOM 303C
  Innanför dörrarna på vackra Heagård kommer ni i år att bli serverade det bästa julbord ni kan tänka! Innan vi går in oc...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Julshow & Julbord i Tylösand
  7 – 16 december 2023
  Hotel Tylösand
  Hotel Tylösands julshow med partymästarna Rydell & Quick är en upplevelse du garanterat inte vill missa. Med Malin och ...

Ännu fler evenemang

Du hittar alla evenemang året runt i vår evenemangskalender. Vill du alltid få de senaste evenemangs- och aktivitetstipsen från Halmstad? Prenumerera då på vårt nyhetsbrev Whats on Halmstad.

Mer om vintern i Halmstad

Mer vinter

Mer av Halmstad