Deutsch
Dansk
English

Solnedgångar och kvällsdopp

Få upplevelser slår en klar och färgstark solnedgång i Halmstad. Så pass att många faktiskt åker hit just för att få uppleva när solen sänker sig under horisonten.

Halmstad bjuder på flera fina platser att beskåda solnedgången, här kommer några tips. Glöm inte att ta med en mumsig picknick och badkläder för ett ljummet kvällsdopp medan solen går ner.

Flera personer SUP:ar i solnedgång

Foto. Patrik Leonardsson

Skallen

Berget Skallens vassa profil är en rest av gångna tiders stenbrytning, även strandlinjen präglas av sten och klippor. Uppe på toppen får du en enastående utsikt över södra Kattegatt och med en solnedgång i fjärran blir platsen oemotståndlig. Lockar ett kvällsdopp är det inte långt till Haverdals fina sandstrand där det ofta skymtas kvällsbadare i vattnet.

Lynga sanddyn

I Haverdals naturreservat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du en av Skandinaviens högsta sanddyner, Lynga sanddyn. Den mäter hela 36 meter över havet och en smal och brant trappa leder dig till toppen. Väl uppe möts du av en fantastik utsikt över strandskog, hav och omgivning. Uppe på toppen står också ett picknickbord och väntar där du kan njuta av dagens sista måltid med en oslagbar solnedgång i horisonten.

Solnedgång i Steninge i Halmstad

Solnedgång i Steninge. Foto: Suo Photo, Mostphotos

Steninge

Längs kustlandskapet vid Steninge strand finns fantastisk natur att åskåda. Söder om stranden utgörs naturen till stor del av kala klippor med jättegrytor från istiden. Här är det perfekt att ta med dig en picknickkorg en sen sommarkväll, sätta dig på klipporna och njuta av en fantastisk solnedgång. Kanske blir det även ett dopp i havet?

Grötvik

Grötvik präglas av klippig kust med gamla stenbrott och en charmig småbåtshamn. Ljuset här sägs dessutom vara något alldeles speciellt. På höjden ovanför ett av stenbrotten ligger Spritkullen varifrån du har vidunderlig utsikt över Kattegatt. Ett tips är att köpa med dig en mysig kvällspicknick, slå dig ner på någon av alla klippor och beskåda västkustens kanske mest magiska solnedgång.

Flera människor tar ett kvällsdopp i Tylösand i Halmstad

Kvällsdopp i Tylösand. Foto: Mostphotos

Tylösand

En picknick i Tylösands sanddyner är nästan ett måste vid ett besök i Halmstad sommartid. En varm kväll är här ofta många som slår sig ner i de stolta dynerna för att umgås, känna av pulsen i Tylösand och insupa en sagolik upplevelse när solen rör sig ner i havet. Ibland till tonerna av Hotel Tylösands konserter och after beach på Solgården.

Tönnersa

Tönners strand nedanför Tönnersa naturreservat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har några av Hallands mäktigaste klitter. Det är också en av Halmstads lugnare stränder vilket är perfekt för en romantisk kvällspicknick i sanddynerna eller en familjekväll. Avsluta med ett dopp i havet medan solen sakta sänker sig ner i horisonten så är kvällen komplett.

Solnedgång vid Östra stranden i Halmstad

Foto: Johan Falkberg, Mostphotos

Brearedssjön

I Simlångsdalen hittar du Brearedssjön, ett mysigt ställe att spendera kvällen på om du vill uppleva naturen på nära håll. Här omges du av skogens rofyllda miljö och kan njuta av fågelsång, vilda djur, frisk luft och ett dopp i det söta insjövattnet. Du får också en vacker vy ut över den spegelblanka och glittrande sjön när
solen sänker sig över dalen.

Mer sensommar

Guldkorn

Mer av Halmstad