English

Planera turen

Vilken del av Prins Bertil stig vill du uppleva? Oavsett om du går hela stigen, eller bara en etapp av den, hälsar vi dig varmt välkommen till Prins Bertils stig, Halmstad och härliga Västkusten!

Observera att på grund av underhåll leds en kortare del av leden om nedanför Danska vägen. Prins Bertils stig är fortfarande öppen för härliga promenader.

Skylt med texten prins Bertils stig på i skogen

Till och från leden

Prins Bertils stig ligger i Halmstad och går längs den vackra kusten väster om centrala Halmstad. Stigen startar vid Halmstad slott inne i city, fortsätter vidare ut mot Tylösand och slutar i Möllegård, men du kan så klart själv bestämma var du vill börja och avsluta din promenad.

Buss längs leden

Vid flera platser längs Prins Bertils stig kan du ta dig tillbaka till där du startade med hjälp av kollektivtrafiken. Bussar som trafikerar Prins Bertils stigs sträckning är buss: 1,3, 5, 12, 15 och 330. Se tider för den hållplats som passar din tur bäst på Hallandstrafikens webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Ett tips är att använda hallandstrafikens kartsök när du söker efter en passande buss.

Leden slutar i Möllegård. Här ifrån är det cirka 15 minuters promenad till hållplatsen Mjällby (buss 330), som ligger cirka 4 minuters promenad från Mjellby Konstmuseum. Du kan även ta bussen tillbaka till centrala Halmstad från hållplatserna Örlogsvägen och Karlstop i Tylösand (buss 3). Från ledens slut tar det cirka 20 minuter att gå till dessa hållplatserna.

Parkering

Kommer du med bil rekommenderar vi att du börjar gå från Halmstad city eller Tylösand. Via Halmstads kommuns karttjänst kan du se var parkeringshus, laddstolpar med mera finns.

Familj går längs Prins Bertils stig med gräs på båda sidor om stigen.

Foto: Joakim Lindstöm

Etapper och karta

För att underlätta för dig har vi delat in den 18 kilometer långa stigen i fyra etapper. Välj ut din favorit eller gå hela sträckan.

Vandrare och blåmålad stolpe längs Prins Bertils stig i Halmstad

Foto: Alexander Hall

Tillgänglighet

Stigen är markerad med vandringssymboler på blåmålade stolpar. Vid varje kilometer finns en stolpe med ett km-märke utsatt. Mellan Tylösand och Möllegård går du vid golfbanor, där det är bra att se upp för golfbollar.

Underlag

En stor del av stigen är även tillgänglig för både rullstol och barnvagn. Tänk på att väder och vind kan påverka underlaget längs Prins Bertils stig. I den tryckta kartan Pdf, 1.2 MB, öppnas i nytt fönster. kan du se vilken typ av underlag som finns var längs stigen.

Grön – Lättillgängligt jämnt underlag
Blå – Något ojämnt underlag
Röd – Kuperad stig med lättare hinder