PaulssonPaleo

Självhushållaridyll, naturlig kost och yoga. Hos PaulssonPaleo i Simlångsdalen finner du inspiration till en lugnare och mer naturlig livsstil.

PaulssonPaleo-trion Cecilia, Catharina och Simon lämnade sina hektiska karriärer i London för ett enklare liv på en liten gård utanför Halmstad, närmare sagt vildmarksparadiset Simlångsdalen. Här arbetar de för att bli självförsörjande på både kött och grönsaker men också med att sprida kunskap om en sundare livsstil med hjälp av bland annat stenålderskost (paleo) och yoga.

Person håller skörd i famnen

Foto: Paulssons Paleo

Naturskönt boende

Tre generationer Paulsson Bishop bor idag på den lilla gården Kannesten, mitt i en vacker glänta. Här erbjuder man naturskönt boende för upp till sju övernattande gäster, med hembakad och hemodlad frukost. Cecilia, som är utbildad kostrådgivare, berättar: "Våra frukostar speglar vår ambition vad gäller kosten – närodlat och ekologiskt, lagat från grunden, med näringstäta ingredienser. Vi vill att våra gäster ska må riktigt bra. I längden vet vi att den här kosten för med sig många hälsofördelar – vi ser det både hos oss själva och våra kunder."

Ett rum med en säng. Utsikt över skogen

Foto: Paulssons Paleo

Paleolivsstilen

”Paleolivsstilen” har inneburit stora förändringar för alla i storfamiljen. Catharina är numera en flitigt anlitad yogalärare i bygden – såväl hemma i den egna hagen och studion, som hos andra lokala företag. Simon i sin tur har utbildat sig till löpcoach och guidar gärna löpsugna ut på äventyr i skogarna.

Getter

Foto: Paulssons Paleo

Trion delar gärna med sig av sina kunskaper om kost och livsstil, men kanske klappar deras hjärtan lite extra mycket för just självförsörjning och regenerativt jordbruk. Catharina förklarar: ”Vi vurmar för att alla ska må bra på gården – allt från minsta lilla jordorganism till lammet som föds och lever hela sitt liv på gården. Vi vill inspirera andra till att ta hand om marken vi ärvt och att tänka ett varv till när de väljer sin mat.”

Barn vattnar grisar

Foto: Paulssons Paleo

Aktiviteter för gäster

  • Gården ligger mitt på en vandringsled, något stenkast från Danska fall. Vandring är en given aktivitet, men det går även att hyra mountainbike, kajak och fiskeutrustning.
  • Surkålskurserna på gården är populära under höst och vinter. Föreläsningar, workshops och kostrådgivning kan också bokas. Kika in på vår sida om grönkål för ett av Paulssons Paleos recept.
  • Gården erbjuder regelbundna yogapass samt olika yogaevenemang under hela året.
  • Guidade löprundor och löparkurser kan bokas för enskilda personer och privata grupper.
Person utövar yoga i ett vitt rum med utsikt över skogen

Foto: Paulssons Paleo

Mer mat och dryck

Guldkorn

Mer av Halmstad