Deutsch
Dansk
English

My Feldt

Kanske har du hört den gamla låten My oh my av Slade? De sjunger vi behöver alla någon att prata med My oh my. Vi behöver alla massor av kärlek... Och det är precis det som My Feldt bjuder på. En kär pratstund över en kopp kaffe och en bulle våren 2024.

I hjärtat av Oskarström väcks en gammal kulturbyggnad till liv igen. Det är My Feldt – konditor, kock, kaféägare, författare, konstnär, entreprenör, kreatör och tv-profil – som trollar med en K-märkt tegelbyggnad från 1891. Och det gör hon tillsammans med lokala hantverkare. I juli invigs Feldts på Skolberget. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. En plats som ingen annan. Bara 15 minuter från Halmstad. Du får naturen inpå knuten och vyer över dalen. Här flödar färger och kreativitet. Här föds lugn, harmoni och energi. Här vill du vara och hit vill du komma tillbaka.

Skolberget tecknat av my Fledt

Skolberget i sommarskrud, målning av My Feldt.

Vi ställde några frågor till My

Vad är så bra med Oskarström?

– Naturen och lugnet. Samtidigt som det finns mycket aktiviteter. Har du barn är det väldigt bra att bo här. Bykänslan är också fin.

Vad är din vision med Feldt på Skolberget?

– Det är att skapa en unik, naturnära och kreativ oas som du inte vill gå hem från. En härlig plats du kan vara på hela dagen. Ta med picknickkorg härifrån och gör en liten vandring. Bada och kom tillbaka och ät lunch. Planer finns också på en dansbana, konserter, boulebanor, bageri och växthus. Julmarknader, blomstermarknad, skördefester – allt som är roligt ska ske här.

Vad bjuder du dina gäster på?

– Mat och bak. Självklart säsongsbetonat – för det är både gott och klimatsmart. Och i affären kan du köpa presenter designade av mig och givetvis gott mathantverk.

Hur tar besökaren sig hit?

– Det är enkelt och så himla miljöbra för du kan både åka tåg och buss hit. Vill du så kan du även cykla eller vandra. Bil går också bra att ta.

Feldts på Skolberget i Oskarström i Halmstad

Skolberget i Oskarström. Foto: Linda Lomelino

Upptäck Mysplatser i Oskarström

Det underbara yrvädret My Feldt älskar sitt hus och sin trädgård i Oskarström. Men det finns mer här så vi bad henne att lyfta My's fem platser som hon gärna delar med sig av. Varsågoda:

 1. Naturen – vi har en fantastisk natur och det finns fina vandringsleder. Det är magiskt när alla vitsippor slår ut. Naturreservatet Virsehatt med sin fantastiska utsikt och barnens trollstig är perfekta utflyktsmål.
 2. Skolberget Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på det lilla berget med forsen rinnande längre ner. När renoveringen är klar i sommar kommer det bli en plats för alla som ger både energi och lugn. Här kan du fika och bara vara.
 3. Furulundsbadet, ett jättefint utomhusbad omgivet av stora vackra ekar.
 4. Vrenningebacken, en rolig och populär skidbacke under vintern.
 5. Isbanan Strömvallen, en konstfrusen isbana under vintern.
Feldts cafe i Halmstad

Feldts i Halmstad

Fika hos My

Feldts Bröd & Konfekt

Halmstadbor och besökare vallfärdar till Kasten Rönnowsgatan 10 i Halmstad. Där ligger nämligen Feldts Bröd & Konfekt. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Ett populärt litet surdegsbageri där allt görs från grunden på naturliga ingredienser och ekologiska råvaror. Butiken är fylld med bullar, bröd, saft, hemkokta kolor och chokladpraliner, bakelser och glass. Det är bäst att komma tidigt för att vara säker på att de nybakta bullarna finns kvar.

Feldts på Skolberget

Skolberget, en gammal tegelskola, ligger i en bokskog precis vid tågstationen i Oskarström, Med fantastisk utsikt över samhället och ån Nissans dalgång. En perfekt utgångspunkt för strövtåg med fikakorg. My och gänget jobbar för fullt med att hinna få Skolberget färdigt för öppningen om är planerad till den 13 juli 2024! Hos Feldts på Skolberget Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kommer det finnas restaurang, café, bageri, boule, mat, glass med mera.

My Feldts rultårta i Halmstad

Mys drömmiga rulltårta. Foto: Linda Lomelino

Recept på Mys drömmiga rulltårta

Till i rulltårtan

 • 150 g ägg (ca 3 st)
 • 30 g äggvita (ca 1)
 • 135 g strösocker eller mixat rårörsocker
 • 60 g potatismjöl
 • 12 g kakao
 • 5 g bakpulver

Smörkräm

 • 120 g rumstempererat smör
 • 120 g florsocker
 • 20 g äggula (ca 1 st)
 • ½ vaniljstång eller 8 g vaniljsocker, se s.215

Gör så här

 1. Värm ugnen till 225 grader med varmluftfunktion.
 2. Vispa ägg, äggvita och socker till en ljus och fluffig smet. Vänd försiktigt i de torra ingredienserna så att allt blandas. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
 3. Grädda kakan i ugnen i 5-6 minuter.
 4. Ta ut och strö lite socker på ovansidan. Låt svalna.
 5. Gör smörkrämen: Lägg smör, florsocker och äggula i en bunke. Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i bunken (eller använd vaniljsocker). Vispa med elvisp till en fluffig blandning.
 6. Vänd över kakan på ett annat bakplåtspapper så att den sockrade ytan hamnar nedåt. Bred ut smörkrämen på kakan och rulla ihop rulltårtan. Vira in den i bakplåtspapper och låt den eventuellt stå i kylen i några timmar före servering. Det är så jag tycker om den, men egentligen ska nog serveras rumstempererad.

Mer mat och dryck

Guldkorn

Mer av Halmstad