Deutsch
Dansk

Jakten på den bästa pizzan

Får man någonsin nog av en riktigt god, nygräddad pizza? Det är dessutom den perfekta maten att köpa med sig för att avnjuta en middag ute i kvällsolen – kanske på en strand med sand mellan tårna eller i ett vindskydd i skogen.

Tre Cuori

Gillar du napolitansk pizza? Då ska du besöka den italienska restaurangen Tre Cuori Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som har flyttat in i en av Halmstads mest anrika lokaler, Wärdshuset Tre Hjärtan. Namnet Tre Cuori har sitt ursprung från just detta då Tre Cuori betyder Tre Hjärtan på italienska.

Stora Bergs gårdspizzeria

Stora Berg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i Getinge finns numera en nyöppnad liten pizzeria, i lantlig miljö granne med jordgubbsodlingarna och de böjande fälten. Här är det romersk pizza som står på menyn där degens långsamma mognad bidrar till en härligt smakrik och lättsmält pizza. Har du tur kan du också beställa in ett glas av det egenproducerade rosévinet som finns i begränsad upplaga.

Pizzabussen

Pizzabussen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är ett ”Passion Project" som drivs av Magnus och Josefine. Pizzorna här bakas alltid från färsk rågsurdeg och i bussens italienska vedugn. Svenska närproducerade ingredienser samsas med de bästa italienska råvarorna. Degen, till exempel, tillverkas helt på halländska råvaror där Börjes Konditori i Harplinge har varit med och testat fram den.

Pizza från Pizzabussen i Halmstad

Pizzabussen. Foto. Pamela Hanne

Leif´s Pizzeria

På Hotel Tylösand hittar du Leif´s Pizzeria. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här kan du lyxa till det med en läcker och vällagad deluxepizza med spännande topping och goda tomatsåser. Ännu bättre smakar dem efter en familjeduell i shuffleboard eller pingis. Allra helst en solig sommardag med utsikt över sanddynerna och det glittrande havet.

Cyranos pizzaugn i Halmstad

Foto: Cyrano

Cyrano

På Norre torg, granne med Norre Port, ligger den franska lilla bistron Cyrano. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Det mest kända på menyn är deras tunna pizzor, som tillagas enligt hemliga fransk-provensalska recept, i äkta vedeldad stenugn, vilket ger en sensationell smakupplevelse. Att de dessutom lagar allt med lokala råvaror sätter den där extra kryddan!

Trattoria La Pizza

Här har du en italiensk restaurang som serverar såväl klassiker som spännande rätter från det moderna italienska köket. I fokus står råvarorna, allt från den tunt skivade Parmaskinkan som lagrats i åratal till den klassiska Grana Padano-osten från
Podalen i Italien. Det märks inte minst på Trattoria La Pizzas Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. populära gourmetpizzor.

Pizza från Söderfamiljen i Halmstad

Pizza från Söderfamiljen. Foto: Roger Westerberg

Söderfamiljen

En liten och mysig kvarterskrog på Söderkaj, där kärleken till maten genomsyrar allt. Söderfamiljens Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. menyn varierar efter humör och årstid men är alltid fylld med goda rätter tillagade på närproducerade, ekologiska och högkvalitativa råvaror. Pizzorna är inget undantag och med varje ny säsong presenteras nya spännande kombinationer som får smaklökarna att jubla.

World of Riccardo

Under vår- och sommarmånaderna serverar Riccardo Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. pizza och inte vilken pizza som helst. Det handlar förstås om äkta italiensk pizza bakad på traditionellt vis, i vedugn och med råvaror noga handplockade av Riccardo själv. Mjölet kommer till exempel från Padova nära Venedig, närmare bestämt från familjen Quaglia som malt och förfinat mjöl i fyra generationer.

Kock på World of Riccardos i Halmstad plingar på klocka för att berätta att pizzor är färdiga för servering.

World of Riccardos

Skepparstugan

I Steninge hittar du denna mysiga restaurang, belägen vid kustvägen mellan Halmstad och Falkenberg. Vad sägs till exempel om ”Harplinge”, en pizza med lokala smaker som grönkål tillsammans med chèvre, rostade pinjenötter och honung.

Capri

Capri Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en mysig liten pizzeria på Storgatan. Det är begränsat med platser inne men du får sällan vänta någon längre stund på ett bord. Från maj till september kan du även sitta ute. Förutom goda pizzor, som alltid serveras med klassisk pizzasallad, kan du även beställa pasta, sallad och á la carte.

Venezia

På en av de soligaste platser på Lilla Torg finner du Venezia. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här lagas mat med kärlek på färska råvaror med inspiration hämtad från Italien. Med en magisk uteservering sommartid befinner du dig i stadens hjärta. Här kan du njuta av pizza eller pasta med något kallt i glaset.

The Driftwood

Upptäck Villshärads lokala ”trattoria” – The Driftwood. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. På den mysiga kvarterskrogen bakas det pizzor i italiensk toscansk stil med tunna spröda bottnar, fyllig egengjord tomatsås och färsk mozzarella. Den vedeldade stenugnen hinner knappt svalna då det blivit en populär samlingsplats i bygden.

Punch Restaurang & Bar

På sommarhalvåret är Punch Restaurang & Bar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. en populär kvarterskrog i Tylösand vars meny bjuder på såväl magiska pizzor som skandinavisk mat från a´ la carte-menyn. Här myllrar det av folk och uteserveringen fylls på snabbt. På den tillhörande äventyrsgolfen trängs det av spelsugna gäster. Här är den perfekta platsen för sällskapet som är på jakt efter god mat i kombination med aktivitet!

Mer mat och dryck

Mer av Halmstad