Jakten på den bästa pizzan

Får man någonsin nog av en riktigt god, nygräddad pizza? Det är dessutom den perfekta maten att köpa med sig för att avnjuta en middag ute i kvällsolen – kanske på en strand med sand mellan tårna eller i ett vindskydd i skogen.

Stora Bergs gårdspizzeria

På Stora Berg Självplock i Getinge finns numera en nyöppnad liten pizzeria, i lantlig miljö granne med jordgubbsodlingarna och de böjande fälten. Här är det romersk pizza som står på menyn där degens långsamma mognad bidrar till en härligt smakrik och lättsmält pizza. Har du tur kan du också beställa in ett glas av det egenproducerade rosévinet som finns en begränsad upplaga.

Pizzabussen

Pizzabussenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är ett ”Passion Project" som drivs av Magnus och Josefine. Pizzorna här bakas alltid från färsk rågsurdeg och i bussens italienska vedugn. Svenska närproducerade ingredienser samsas med de bästa italienska råvarorna. Degen, till exempel, tillverkas helt på halländska råvaror där Börjes Konditori i Harplinge varit med och testat fram den.

Pizza från Pizzabussen i Halmstad

Pizzabussen. Foto. Pamela Hanne

Leif´s Pizzeria

På Hotel Tylösand hittar du Leif´s Pizzeria.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Här kan du lyxa till det med en läcker och vällagad deluxepizza med spännande topping och goda tomatsåser. Ännu bättre smakar dem efter en familjeduell i shuffleboard eller pingis. Allra helst en solig sommardag med utsikt över sanddynerna och det glittrande havet.

Cyranos pizzaugn i Halmstad

Cyrano

Cyrano

På Norre torg, granne med Norre Port, ligger den franska lilla bistron Cyrano.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Det mest kända på menyn är deras tunna pizzor, som tillagas enligt hemliga fransk-provensalska recept, i äkta vedeldad stenugn, vilket ger en sensationell smakupplevelse. Att dem dessutom lagar allt med lokala råvaror sätter den där extra kryddan!

Ved & kol

På Flygstaden, strax utanför city, hittar du restaurangen Ved & Kol.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Som namnet antyder lagas maten här i italiensk vedeldad stenugn och på äkta kolgrill. Även om menyn innehåller såväl burgare som grillrätter är det pizzorna som dem är mest kända för. De är lövtunna, knapriga och bakade på surdeg, med hemgjord tomatsås, egen ostblandning och fräsch toppning.

Trattoria La Pizza

Här har du en italiensk restaurang som serverar såväl klassiker som spännande rätter från det moderna italienska köket. I fokus står råvarorna, allt från den tunt skivade Parmaskinkan som lagrats i åratal till den klassiska Grana Padano-osten från Po-dalen i Italien. Det märks inte minst på Trattoria La Pizzaslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster populära gourmetpizzor.

Pizza från Söderfamiljen i Halmstad

Pizza från Söderfamiljen. Foto: Roger Westerberg

Söderfamiljen

En liten och mysig kvarterskrog på Söderkaj, där kärleken till maten genomsyrar allt. Söderfamiljenslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster menyn varierar efter humör och årstid men är alltid fylld med goda rätter tillagade på närproducerade, ekologiska och högkvalitativa råvaror. Pizzorna är inget undantag och med varje ny säsong presenteras nya spännande kombinationer som får smaklökarna att jubla.

World of Riccardo

Riccardolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har börjat servera pizza och inte vilken pizza som helst. Det handlar förstås om äkta italiensk pizza bakad på traditionellt vis, i vedugn och med råvaror noga handplockade av Riccardo själv. Mjölet kommer till exempel från Padova nära Venedig, närmare bestämt från familjen Quaglia som malt och förfinat mjöl i fyra generationer.

Kock på World of Riccardos i Halmstad plingar på klocka för att berätta att pizzor är färdiga för servering.

World of Riccardos

Skepparstugan

I Steninge hittar du denna mysiga restaurang, belägen vid kustvägen mellan Halmstad och Falkenberg. Inför sommaren 2020 installerade Skepparstuganlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster en pizzaugn och sedan dess serveras lyxiga och goda pizzor. Vad sägs till exempel om ”Harplinge”, en pizza med lokala smaker som grönkål tillsammans med chèvre, rostade pinjenötter och honung.

Fler pizza-tips

Listan nedan hämtas från Google My Business. För att se resultatet på en karta, klicka på ikonen till höger ovanför listan.

La Pizza

$$

236 omdömen

Trattoria La Pizza

$$

474 omdömen

Pizza Hut Halmstad

$$

532 omdömen

Pizza House & Grill

6 omdömen

Pizzeria Bambino

$$

90 omdömen

Pizzeria Capri

$$

475 omdömen

Medya Pizzeria

$$

180 omdömen

Costello Pizzabutik

62 omdömen

Ved och Kol

$$

135 omdömen

Amigo pizzeria

57 omdömen

Mer mat och dryck

Guldkorn

Mer av Halmstad