Höstens skördetider

Sensommaren och hösten välkomnar dig till Halmstad för smakupplevelser som stannar kvar i minnet. Träffa odlare, matkreatörer och matälskare som brinner för att odla, plocka, tillaga och servera dig av naturens skatter från den halländska myllan.

Vi samlas denna tid kring höstmarknader och skördefester, vi skördar kål, betor och syrar grönsaker. Och vi bjuder in dig till gemenskapen för att njuta av halländska smaker och uppleva kärleken till maten som är gjord på lokala råvaror.

Vy inne i en gårdsbutik

Foto: Heagård

Gårdsbutiker, lokala smaker och råvaror av högsta kvalitet

Ge dig ut på en kulinarisk resa genom landskapet och provsmaka halländska smaker från myllan, skogen och fälten. Det är värt en dagstur eller två till någon av våra välfyllda gårdsbutiker! Vi har samlat en lista med våra lokala gårdsbutiker och tror oss veta att ett kärleksfullt samtal om kärleken till maten, råvarorna och produkterna kan uppstå.

I skördetider är ett besök i Halmstad rena drömmen för matälskare. Här finns vår halländska stolthet grönkålen och laxen (Lynga laxlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster). Men inte nog med det! Smaklökarna får sig en ordentlig skjuts med ett besök hos en lokal matproducent. Ost från Kvibillelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, sylt och saft från Hafilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Grönkålsknäcke från Börjeslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, hemodlade grönsaker hos Kaggagårdlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Dränggårds gårdsbutiklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, syrad kimchi från Paulssons Paleolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och mycket mer.

Som om inte det vore nog finns det lokala mejeriprodukter på Wapnölänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, vilt- nöt, och lamm hos flera djurproducenter som Gudagottlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Ulveredslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Låt dig inte luras, vad du ser är vad du får. Hög kvalitet, närodlat, plockat och förädlat med kärlek!

Fler tips på gårdsbutiker i Halmstad.

Hand som plockar kantareller

Foto: Mostphotos Madelen

Smak av vildmarken

Bege dig ut i vildmarken och hitta dina favoritsmaker. Vi har samlat tips för bär och svampplockning, stärkande vandringsleder, fantastiska naturreservat med mera. Vilken plats blir din favorit?

Grönsaker och rotfrukter

Foto: Mostphotos Madelen

Evenemang med smak av skördetider

Här tipsar vi om evenemang i skördetider när hösten närmar sig. Välkommen tillbaka hösten 2020 och upplev skördetiden med skördefester, Ingedagarnalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, gourmetmiddagar, syrning, grönkål, Bondens egen marknadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Reko ringlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, ölprovning på Halmstad Brygghuslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Skördefest på Särdals Kvarn med mera.

Skördetid i Halland

Det är inte bara Halmstad som bjuder in till festliga skördetider, utan hela Halland. Under Skördetid i Hallandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster samlas allt som händer i matväg under perioden augusti till oktober. Här får du tips på gårdsbutiker, caféer, restauranger och smultronställen men också naturnära kurser, rundvandringar och aktiviteter. Välkommen att utforska hela Hallands dignande matutbud under sensommar och höst.

Fler evenemang

Alla evenemang hittar du alltid i vår evenemangskalender.

Mer mat och dryck

Guldkorn

Mer av Halmstad