Deutsch
Dansk
English

Havsnära caféer

Njut av en gofika samtidigt som du nästan kan doppa tårna i havet. När du inte är sugen p en lung fikastund längre finns strand­aktiviteter, härliga vandrings­leder och fartfyllda aktiviteter runt knuten.

Göstas Café & Restaurang

Vill du njuta av en fika vid havet och på första parkett? Då ska du bege dig till Göstas Café & Restaurang Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i Steninge. Caféet har ett bedårande vackert läge. Här är inte bara fikat i centrum. Du har även stensprängda strandhagar att bada vid och Steningekusten naturreservat Länk till annan webbplats. precis intill. Visst smakar kaffet särskilt gott till ljudet av vågorna som slår mot stranden?

Göstas café i Steninge i Halmstad

Göstas café. Foto: Patrik Leonardsson

Söderpiren

Söderpiren Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ligger på Västra Stranden i Halmstad, precis vid småbåtshamnen. Här kan du njuta av en fräsch lunch eller fika i en härlig havsmiljö. Slappa på uteserveringen soliga dagar eller ta skydd bakom glasrutorna och njut av havets vilda spel en blåsig höstdag. Utsikten över Laholmsbukten ger den där extra kryddan. Och det finns även plats för din bästa vän på detta hundvänliga café. Intill Söderpiren ligger sommarhänget Lillebror, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som är en del av Söderpiren.

Trädgårdscafé Pedalen

I mysiga lilla Påarp, söder om Halmstad, ligger Trädgårdscafé Pedalen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här sitter du med fin utsikt över strand och hav liksom Påarps gravfält. På menyn finner du flera närproducerade produkter tillsammans med en hel del hembakt. Cyklar du Kattegattleden är detta ett perfekt stopp för att fylla på med energi, välj mellan en god smörgås eller en saftig bulle. Och viktigast av allt, något svalkande i glaset. Öppet sommartid.

Personal bär ut mat på Steninge Kuststation i Halmstad

Steninge Kuststation

Steninge kuststation

Inte långt från Göstas Café hittar du Steninge kuststation Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med sitt trevliga sommarcafé med hembakta godbitar och en idyllisk havsutsikt. Här får både magen och ögonen njuta. Steninge Kuststations matlagning bygger på omsorg om naturen, lokala och närproducerade produkter och vegetariska rätter. Passa på att boka en middag och smaka något lagat med halländsk grönkål eller varför inte tång och alger? På Steninge kuststation kan du även övernatta.

Café Bastaskär

I Grötvik, på platsen där stenhuggare en gång bröt sten och Walter Bengtsson hade sin ateljé ligger Café Bastaskär. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Ett litet mysigt café precis vid havet. Här kan du njuta av våfflor, kaffe och kaka på den idylliska uteserveringen eller på innergården. Cafét håller öppet under utställningar och enstaka dagar i sommartid.

Mer mat och dryck

Guldkorn

Mer av Halmstad