Härliga uteserveringar

Fråga vilken Halmstadbo som helst vad de längtar efter med sommaren. Många kommer svara "uteserveringarna". Att slå sig ner vid någon av stans alla uteserveringar och njuta av god mat och svalkande dryck medan solen värmer i ansiktet. Det är något alldeles speciellt.

Den 1 april är vanligen startskottet för flera restauranger runt om i Halmstad. Det är nu borden och stolarna flyttar ut och tar plats på stans gator och torg. Och ofta står de kvar in på hösten, ibland till och med hela vintern. Här kommer några tips på trevliga uteserveringar! Njut!

Personer skålar på uteservering

Foto: Joakim Leihed, The Bulls

The Bulls

Den största uteserveringen hittar du hos The Bulls på Lilla torg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Under våren fylls torget av palmer, barer och sköna sittplatser som är kvar ända fram till hösten. Restaurangen är av internationell karaktär med vällagad och rustik mat i gemytlig atmosfär. Men se till vara snabb, platserna blir snabbt upptagna!

Fridolfs krog

Fridolfs krog Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en klassiker där kökets Kvibillespäckade fläskfilé har blivit en klar favorit hos såväl halmstadbor som besökare. I en härlig atmosfär, bland citrusväxter och olivträd, ligger deras uteservering mellan rustika husväggar på gården. När vädret är bra sitter du under bar himmel och vid regn hör du smattret mot de skyddande markiserna. Oavsett bjuds du här på en middagsupplevelse med närmast kontinental utekänsla.

Krog & Co

Längs med Storgatan i city ligger Krog & Co, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ett brasseri med svenska rötter. Här möts du av en avslappnad känsla där mat, dryck och människor förenas. Slå dig ner på deras populära uteservering och beställ in de välkända kycklingvingarna. Du lär inte bli besviken!

Personer skrattar och umgås på uteservering

Foto: Joakim Leihed, Cortado Coffe Shop

Cortado Coffeshop

Letar du efter Halmstads soligaste uteservering? Då kan du sluta nu. På Norre torg ligger Cortado Coffee Shop, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. granne med historiska 91:an och Norre Port. Här spelar kaffet huvudrollen men på menyn finns även matigare alternativ för hela dagen. Slå dig ner ute i solen och spana in Halmstads folkliv från första parkett.

Söderpiren

Söderpiren Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ligger på Västra Stranden i Halmstad, precis vid småbåtshamnen. Här kan du njuta av en fräsch lunch eller fika i en härlig havsmiljö. Slappa på uteserveringen soliga dagar eller ta skydd bakom glasrutorna och njut av havets vilda spel en blåsig dag. Utsikten över Laholmsbukten ger den där extra kryddan.

Bistro Jarlen

Granne med Halmstads Teater Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ligger kvarterskrogen Bistro Jarlen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Här serveras god mat med influensers från både det svenska och franska köket, och passionen för både matlagning och vin är ett faktum. På den mysiga uteserveringen sitter du bland olivträd och stämningsfull belysning. Och boulebanan är ett stort plus, en perfekt sommarkvällsaktivitet!

Bild på uteservering

Hummër Grill och Bar

Hummër Grill & Bar

Hummër Grill och Bar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på Storgatan välkomnar dig med en trevlig uteservering där du sitter lika bra en tidig vårdag som en varm sommarkväll. På menyn samsas högklassigt kött med hummer och härliga tillbehör tillverkade från grunden. Beställ in en klassisk Surf & Turf eller kanske lite välsmakande charkuterier och blicka ut över allt folk som passerar förbi.

Solsidan

Välkomna till Lilla Torgs soligaste uteservering – Solsidan. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Uteserveringen kommer upp när vårsolen börjar värma och är sen en självklar plats under sommaren när solen gassar på från tidig dag. Kvällstid serveras här pubrätter och drinkar i alla färger.

Punch Restaurang & Bar

En populär kvarterskrog i Tylösand vars menys bjuder på såväl magiska pizzor som skandinavisk mat från A la carte-menyn. Sommartid myllrar det här av folk, uteserveringen fylls snabbt och på den tillhörande äventyrsgolfen trängs spelsugna gäster. Punch Restaurang & Bar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är ett perfekt ställe för den som är på jakt efter god mat i kombination av aktivitet!

Uteservering med havsutsikt

Foto: Göstas Café och Restaurang

Göstas Café och Restaurang

Precis ovanför stranden i Steninge, med stensprängda strandhagar alldeles intill och en fantastik utsikt ner mot havet, ligger Göstas Café och Restaurang. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här går det lika bra att ta en fika eller en smarrig lunch­macka i trädgården som att äta en härlig middag i kvällssolen.

Bread on Wine

På Torntorget, med magisk utsikt över Nissan, ligger Bread on Wine Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – vinbaren med influenser från Italien och Argentina. Förutom en gedigen och noga utvald vinlista kan du här äta rätter av hög kvalitét, tänkta att delas sinsemellan vid bordet. Vad sägs om tapas, surdegspizza med tryffelkräm och ostronskivling eller grillad hängmörad ryggbiff med chimichurri.

Tallhöjdens Värdshus

I Simlångsdalen på Tallhöjdens Värdshus Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns inte bara en utan två härliga uteserveringar att slå sig ner på. I kontrast mot uteserveringarna och sorlet från citymiljön har du här istället naturen och träden vackert inramat runtomkring dig som skapar en helt annan typ av naturligt sorl.

Brunchbaren i Halmstad

Brunchbaren

Brunchbaren

Brunchbaren Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.s härliga uteservering kan du njuta av maten, drycken och sällskapet. Alldeles intill flyter Nissan stilla förbi. Brunchen har huvudrollen och serveras hela dagen. Här finns de klassiska rätterna och dryckerna som är givna på en brunchrestaurang. Och självklart smakrika överraskningar. Alltid efter säsong. Du hittar Brunchbaren i Hallands Konstmuseum bara ett stenkast från Halmstads city.

Hamngatan 43

Hamngatan 43 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en sommarrestaurang och uteservering med vackert läge, precis vid Nissans kant. Här har du alla möjligheter för en skön sommarkväll i gott sällskap. På menyn hittar du allt från sushi till hamburgare och ryggbiff.

Grands Bistrobar

På den mysiga uteterassen på Grands Bistrobar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på Stationsgatan 44 kan du äta härliga bistrorätter efter säsong. Här kittlas både smaklökar och sinne. Menyn och dryckeslistan influeras av smaker från Sydeuropa och Rivieran kombinerat med klassiska svenska och lokala smaker.

Rotundan i Halmstad

Rotundan

Högst upp på kullen i Norre Katts park tronar den historiska RotundanLänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som sommartid förvandlas till en riktig kulturoas. På menyn samsas schysst streetfood från olika delar av världen med hembakad fika, alltid med veganska alternativ. Lägg till vacker utsikt över Nissan, ett starkt kulturutbud och mycket livemusik så har du en klar favorit i sommar.

Källarkrogen Vinyl

På Hamngatan i city ligger Källarkrogen Vinyl, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. mysigt belägen i en källare från 1897. Bland underbara tegelväggar och valv serveras här spännande matupplevelser i avslappnad miljö. Sommartid kan du välja att byta källarmiljön mot härligt uteserveringshäng, alldeles vid Nissans kajkant med trevlig utsikt mot Stadsbiblioteket och Nissastrand på andra sidan.

A Little Party

Visste du att Halmstad har något så unikt som en champagnebar? Precis vid Nissans kajkant hittar du denna pärla, perfekt för dig som älskar champagne med noga utvalda tillbehör och välsmakande varmrätter. I kylarna hos A Little Party Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns alltid mer än tvåhundra olika champagner och samtliga går att få på glas.

Fler uteserveringar

De flesta restauranger och caféer runt om i Halmstad har uteserveringar, via sidorna nedan hittar du ännu fler sköna tips.

Fler restaurangtips

Mer mat och dryck

Mer av Halmstad