Café Lugnet Green Bistro

Du kan komma fram till Café Lugnet från två håll. Antingen går du eller cyklar på Prins Bertils stig. Eller så kommer du via Tylösandsvägen. Oavsett hur du tar dig dit – bara gör det!

Två wraps

Foto: Cafe Lugnet

Väl framme tornar ett ”pepparkakshus” upp sig. Av den större varianten. Tankarna snuddar snabbt vid sagan om Hans och Greta och den elaka häxan. Men släpp det – direkt! För när du kliver in möts du av idel värme, vitkalkade väggar och en charmig inredning som andas återvinning och ett historiskt förflutet. De har varsamt tagit hand om vårt svenska kulturarv.

Vegitariskt och veganskt även för köttälskare

Något som de också tagit varsamt hand om är råvarorna. Det här är ett café med en meny som kallas vegetarisk och vegansk. Men vi lovar, vilken köttälskare som helst kan falla för deras rätter. Vid just detta tillfälle åt vi deras wrap. Magiskt god och med en härlig hetta.

Tårta av ostkaka med röda bär

Foto: Cafe Lugnet

Men det finns mer godsaker på menyn. Både matigt och sött. Vill du ha ett glas vin till så går det alldeles utmärkt.

En riktig oas för alla

Förresten, den lilla innergården är också en perfekt plats att njuta på. Här kan dessutom våra fyrbenta vänner pusta ut över en skål vatten. Se fler hundtips i Halmstad i vår hundguide.

Som sagt, Café Lugnet Green Bistro är en oas – och ett vattenhål för törstande gourméer som vill ge sig in i det ”gröna” köket.

Mer mat och dryck

Guldkorn

Mer av Halmstad