Deutsch
Dansk

Bland takterrasser och mysiga innergårdar

Ta en paus från sommarpulsen och det härliga myllret på stans gator och torg. Smit in på en mysig och undangömd innergård eller upptäck de dolda pärlorna bland Halmstads takåsar.

Gretas tak på Hotell Mårtenson

Högst upp på Hotell Mårtenson Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ligger Gretas Tak, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. en lekfull oas inspirerad av trädgårdsfester i äppel–gårdarna runt Halmstad. Den charmiga inredningen är, likt resten av hotellet, 1920-tal som möter 2020-tal. Kom för att njuta av pärlande drinkar med florala inslag i kombination med god mat medan solnedgången dansar över taken.

Gretas tak på Hotell Mårteson i Halmstad

Gretas tak på Hotell Mårteson. Foto: Hotell Mårtenson

Halmstad Plaza Blue Skyebar

På nionde våningen på Halmstad Plaza Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du Blue Skybar, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. en läcker takbar där terrassen ger en magisk vy över Laholmsbukten. Här serveras ett brett utbud av cocktails liksom flera smarriga alkoholfria alternativ. En perfekt plats att hänga på en ljummen sommarkväll högt över Halmstad. Takterrassen kompletteras också med en vacker bar inne, så här kan du njuta av utsikten även dagar med sämre väder.

Uteservering på Zigges i Halmstad

Zigges. Foto: Zigges

Zigges Garage

Zigges Garage Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. njuter du av tapas och pintxos lagade med kärlek och nyskapande cocktails rörda till perfektion. Varje fredag bjuds det in till aperitivo, medelhavets motsvarighet till after work, med en välfylld buffé. Ett hett tips är att avsluta kvällen på Zigges rooftop bar med skön känsla och fin utsikt över Nissan.

Brooktorpsgården

Vill du kombinera en fika med 400-årig arkitektur så är korsvirkeshuset Brooktorpsgården Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ett måste. Historiens vingslag upplever du redan när du hukande kliver in genom den låga portalen. Framför dig öppnar sig den lilla pittoreska innergården där du kan njuta av en lunch eller hemgjord fika under solens värmande strålar.

Stationsgatan 44 Mat & Bar

Stationsgatan 44 Mat & Bar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. flörtar sydeuropeisk mat tillsammans med skandinaviska influenser i en smakrik modern food sharing måltid. Utöver detta konceptet finns det såklart möjlighet att kombinera din egen måltid från den genomtänkta menyn och sommartid finns här ett brett urval av tapas som kan avnjutas på den mysiga terrassen på deras lummiga innergård.

Fler restaurangtips

Mer mat och dryck

Mer av Halmstad