Barer, pubar och nattliv

När solen går ner tänds stadens belysning och det pulserande nattlivet drar igång. Men precis som det finns något för den som vill ta en helkväll på dansgolvet, kan också du som vill ha en lugnare kväll med något gott i glaset hitta ditt favoritställe.

Bar

Att hitta en bar i Halmstad är lätt, men att välja kan bli svårt. Mitt i city på Lilla torg hittar du The Bull’s Publänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, belägen i en mysig gammal brandstation. Här får du ett stort utbud av ölsorter och cocktails. På andra sidan torget finns The Fox & Anchorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som erbjuder ett stort utbud av öl och whisky samt god pubmat.

På Storgatan kan du hitta den allra första Shotluckanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, som numera har dykt upp på flera ställen i Sverige. Här blandas goda shots med häftiga shower. På samma gata hittar du även Harryslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, en svensk genuin krogkedja. Beger du dig ner mot Nissan, till Hamngatan, finns tapas- och cocktailbaren Zigges Garagelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Missa inte deras signaturcocktails som Seven Dots, Iki Hale Ka'a, Cucumber Rumble och Bitter Grasshopper. Alldeles intill ligger Källarkrogen Vinyl,länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som på helgerna förvandlas till en musikbar med lite högre temp, ofta med livemusik och scenunderhållning. Längs Storgatan hittar du även La Cocarachalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här kan du kombinera en bit mat i restaurangen med pubhäng och dans natten lång.

Om du promenerar några 100 meter söderut på samma gata kommer du till A Little Partylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Den charmiga champagnebaren har över 200 sorter i sitt sortiment och är perfekt för provningar.

Uteserveringar

Fråga vilken Halmstadbo som helst om vad de längtar efter med sommaren. Många kommer svara "uteserveringarna". Att slå sig ner vid någon av stadens gator för att svalka sig med en kall dryck en varm sommardag är något alldeles speciellt.

Zigges Garagelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har en härlig uteservering. Den mysiga terrassen är belägen på andra våningen. Här kan du njuta av solen med en läskande cocktail i handen och en vacker utsikt över Nissan. Uppe på Norre port finns den mysiga uteserveringen Rootslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här erbjuder de ett lokalt sortiment och bra musik samtidigt som du kan njuta av utsikten över Storgatan.

Den kanske mest kända uteserveringen i Halmstad är belägen på Lilla torg. Under våren fylls torget av palmer, barer och sköna sittplatser som är kvar ända fram till hösten. Barerna som samlas på torget är The Bull’s Publänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Solsidanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Morfarslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. The Bull’s Publänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har den största uteserveringen som är belägen mittemot deras fasta restaurang. Här finns stora parasoll vilket gör stället populärt för den som föredrar att sitta i skuggan eller om regnet smattrar ovanför. Solsidanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster ligger precis intill. Som namnet säger, är detta stället perfekt för den som vill njuta av en kall öl i solen. På Morfarslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster får du båda delarna. Här kan du välja om du vill sitta i solen eller under parasoll. På Lilla torg är det garanterat god stämning!

Detta är bara ett axplock av alla härliga uteserveringar i Halmstads centrum.

Nattklubbar

När kvällen närmar sitt slut och natten begynner, börjar nattklubbarna öppna för den danssugne. På sommaren öppnar den välkända nattklubben Leif’s Loungelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i Tylösand. Det är en av Sveriges hetaste klubbar med goda drinkar, skön musik och fest hela natten lång. Här finns flera avdelningar att upptäcka, bland annat amfiteatern Solgården belägen under bar himmel precis intill stranden.

I Halmstad på Karl den XI:s väg finns nattklubben Boom Boom Roomlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, som slår upp sina portar klockan 23.00 på fredagar och lördagar. Här serveras öl, vin, drinkar och musik i en unik miljö - klubben huserar nämligen i en gammal kyrka. Har du någon gång varit på en nattklubb på dagen? Nu har du möjligheten! ”Weeks Out” på Boom Boom Roomlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en återkommande after work-klubb som öppnar klockan 17.00 och stänger klockan 21.00. Vill du sedan fortsätta festen behöver du bara vänta till klockan 23.00 då nattklubben öppnar som vanligt.

På Storgatan, nära Lilla torg, ligger Morfarslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Det är en lite mindre klubb, men med minst lika mycket härlig stämning. Precis jämte ligger Shotluckanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster – passa på att ta en danspaus här och upplev en minst sagt minnesvärd upplevelse. Nära Shotluckan ligger La Cocarachalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här kan du kombinera en bit mat i restaurangen med pubhäng och dans natten lång. Ofta är nattklubben öppen ända till 03.00. 

Gillar du lite hårdare musik är TNT Rockbarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster på Klammerdammsgatan det självklara valet. I loungen på övre plan kan du dricka en god drink. Om du vill dansa är det bara att bege dig ner för trappan där du hittar nattklubben.

Barer i Halmstad

Listan nedan hämtas från Google My Business. För att se resultatet på en karta, klicka ikonen till höger ovanför listan.

The Gate Bar+ Restaurant

0 omdömen

BM Bar & Mat

$

95 omdömen

Lion Bar Halmstad

$

65 omdömen

A Little Party

$$

126 omdömen

Zigges Garage

$$

351 omdömen

Harrys

$$

840 omdömen

Verona restaurang and Bar

$$

574 omdömen

Shotluckan Halmstad

128 omdömen

Hummër Grill och Bar

$$$

348 omdömen

Källarkrogen Vinyl

$$

318 omdömen

Mer mat och dryck

Guldkorn

Mer av Halmstad