Deutsch
Dansk

Asiatiska smaker

Är du sugen på att äta något riktigt gott från det asiatiska köket? Här kommer några extra goda tips på Asiatiska smaker i Halmstad.

Restaurang Takenaka

Detta lilla japanska ställe drivs av makarna Yasuo & Kajsa Takenaka. Yasuo är från södra Japan och har tidigare arbetat på flera stora japanska restauranger i Stockholm. Kajsa är från Halmstad men har bott både i Japan en längre tid och i Stockholm där hon arbetade på en japansk resebyrå. Det var också i Stockholm som paret träffades, förälskelse uppstod och de flyttade till Kajas hemstad. Restaurang Takenaka Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. öppnade 2004 och fokuserar på enkla, rena och traditionella japanska smaker med en meny som bjuder på bland annat nigiri, maki, t-maki och ramen på onsdagar. Visst kan det hända att de även blandar in lite svenska smaker och råvaror, helst lokala, som vanligtvis inte används i det japanska köket.

Restaurang Lotus

Restaurang Lotus Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en populär lunch- likväl som kvällsrestaurang som erbjuder mat från tre asiatiska kök: det mongoliska köket med dess barbecue, det thailändska köket och det kinesiska köket. Maten som serveras här är alltid lagad från grunden med färska grönsaker och med mycket fokus på bra och hälsosamma råvaror. Vill du avnjuta Lotus stora, populära lunchbuffé så gäller det dock att vara ute i god tid då kön utanför restaurangen allt som oftast ringlar sig lång nedför gatan.

Umai City

Umais resa började redan för ca 12 år sedan med en liten sushi-restaurang i Söndrum. Mycket har hänt sedan dess och idag driver de Umai City Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som slog upp portarna hösten 2018. Här serveras högkvalitativa rätter i form av asiatisk tapas, sushi, varmrätter och spännande pokébowls. Dessutom finns här olika japanska ölsorter såväl som ett välgenomtänkt sortiment av vin, bubbel och drinkar.

Mat från Spice ‘n Rice i Halmstad

Foto: Spice ‘n Rice

Spice ‘n Rice

Spice ‘n Rice Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. erbjuder sina matgäster en härlig asiatisk streetfood­upplevelse med rykande färska rätter som tillagas i öppet kök först vid beställning. Maträtterna på menyn är inspirerade av det thailändska och vietnamesiska köket med en varierande grad av hetta och olika huvudråvaror att välja mellan. Givetvis finns det en mängd vegetariska alternativ och menyn är gjord för att passa både stora och små.

Thai By Thai

Thai By Thai Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du vällagade rätter med spännande kryddor och med en genuin thailändsk känsla som genomsyrar hela menyn. Det erbjuds allt från klassisk Pad Thai och thailändska soppor, till wokade rätter och välsmakande förrätter såsom vårrullar och dumplings. Här är tanken att det ska smaka precis som om du beställde det i Thailand – samtidigt med en tydlig svensk twist då både allt kött och all kyckling som serveras i rätterna är svenskproducerat.

Gäster på restaurangen Bettans Bars uteservering i Tylösand i Halmstad

Bettans Bar. Foto: Pamela Hanne

Bettans Bar

I det drömlika och vackra Tylösand, i anslutning till hotellet, hittar du restaurangen Bettans Bar. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här kan du njuta av den fantastiska havsutsikten samtidigt som du beställer in allt från skaldjur och sushi till asiatisk fusion med spännande kulinarisk twist. Nytänkande smaksensationer möter konstfulla matupplevelser och vi lovar att du inte kommer bli besviken! Njut av en härlig lunch i solen eller varför inte en romantisk middag i solnedgången? Värt att lägga på minnet att Bettans Bar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. endast är öppet sommartid.

Sushi Yama

Sushi är inte bara trendigt det är gott också. En av Nordens största sushikedjor finns i Halmstad. På en av stadens mest populära gågator, Storgatan, kan du nu njuta av japanska smaker på Sushi Yama. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Sushi, bowls, dumplings eller bao buns och med ett stort veganskt utbud dessutom. Tar du med barnen till restaurangen finns det trevliga barnalternativ att smaka.

Mer mat och dryck

Mer av Halmstad