Tysk flagga
English
Swedish

Upptäck Halmstad på 24 timmar


Halmstad har närhet till allt, vilket gör Halmstad till det perfekta resmålet även för ett kortare besök. Här är ett förslag till dig som vill utforska Halmstad och vår stad på 24 timmar.

09.00 - En bra start på dagen

Till doften av nyrostat kaffe bryggt på bästa möjliga vis utan konstigheter öppnar Cortado Coffeeshop upp sina dörrar där du kan slå dig ner med en god kopp kaffe och en stadig frukost.

10.00 - Shop 'til you drop

Efter att du fått i dig din goda frukost frukost är det dags för en tur på Halmstad citys shoppinggator. Promenera på gågatorna Storgatan, Köpmansgatan och Brogatan. Här hittar du allt från trediga och charmiga lokala affärer till moderiktiga affärskedjor och en galleria. Fler shoppingtips har vi samlat under göra.

12.00 - Lunch längs med Storgatan

När det är dags för lunch hittar du flera lunchrestauranger längs med Storgatan och Bankgatan. Här kan du välja olika typer av mat i varierade prisklasser. På gågatan hittar du bland annat Yoss, The Bulls, Hummër, Harrys och många fler. Under äta har vi samlat några lunchrestauranger för dig att vällja bland.

13.00 - En märkvärdig historia

När du väl är i Halmstad kan du passa på att besöka några historiska platser. Norre Port byggdes 1601 och är den enda kvarvarande stadsporten av de fyra som funnits i Halmstad. Halmstads slott är från 1610-talet och uppförd av danske kungen Christian IV. Den södra längan var kungahuset och slottet användes då som ämbetsbostad åt länsmannen och övernattnings- och lustslott för kungen under sina inspektionsresor i Halland. Idag är slottet landshövdingens residens och borggården är öppen men slottet är stängt för allmänheten. S:t Nikolai kyrka har sitt namn efter de sjöfarandes helgon och omnämndes första gången år 1432. Kyrkan undkom den stora branden 1619 och är därför en av de få byggnader som finns kvar före detta år. För den vettgirige inom historia har vi samlat ännu fler Historiska platser i Halmstad.

15.00 - Fika på hembakat sätt

I ett av Halmstads äldsta hus hittar du Skånskan där du möts av dofterna från det lilla bageriet mitt i city. Skånska Hembageriet är en gammal chokladverkstad som fick sin kafédel i korsvirkeshuset 1991. Sen dess har det haft smeknamnet Skånskan. Här kan du njuta av allt från handgjorda praliner, maffiga desserter och klassiska kanelbullar till kakor, sallader och matiga baguetter. Nyckelorden är hembakat som förr, bästa råvaror, service, glädje och mys. Fler fikaplatser har vi samlat under äta.

16.00 - Konst & kultur

Vill du upptäcka konst och kultur har du kommit till rätt stad. Halmstad har ovanligt mycket konst i offentliga miljöer. Upptäck verk som Carl Milles Europa och tjuren, Pablo Picassos Kvinnohuvud och många fler. Vill du hellre se konst inomhus finns Mjellby konstmuseum som visar internationellt kända surrealisterna Halmstadgruppen och har fokus på utställningar med modernism och surrealism. Halmstads konsthall visar samtidskonst av lokala och nationella konstnärer och ligger centralt beläget i stadsbiblioteket.

19.30 - Högklassig middag

Avrunda din heldag i Halmstad med en god middag på någon av stadens alla restauranger. Spendera kvällen på en trevlig uteservering på restaurangen Tillsammans med utsikt mot Nissan eller prova någon annan av Halmstads varierande restaurangutbud.

22.00 - Avkopplande avslut på dagen

Efter en heldag i Halmstad är det skönt att koppla av och sammanfatta ditt härliga besök. Vad sägs om att besöka The Bulls i gamla brandstationsbyggnaden vid Lilla Torg. Vill du hellre tillbringa sista timmarna i en mer loungeaktig känsla är SVEA HotellbarScandic Hallandia värt ett besök. Välkommen åter.