Tysk flagga
English
Swedish
Hundliv

Ställen för hundliv i Halmstad

Ställen för hundliv i Halmstad

Upptäck Halmstad tillsammans med din fyrbenta vän. Här finns flera ställen i stan som gör det där lilla extra för människans bästa vän.

Här tipsar vi om några hundvänliga ställen.

Hundliv

FOTO: Anna Reljanovic (Mecs)

Bo på hotell

Clarion Collection Hotel Norre Park är husdjur mer än välkomna. På rummen väntar hundkorg, hundskålar, godis och bajspåsar - sådant som gör både hunden, matte och husse glada. På Best Western PLUS Grand Hotel får hunden en lyxig ankomst då en välkomst present inneållande bland annat hundgodis väntar på rummet. Båda hotellen tar ut en liten extra konstnad och har ett begränsat antal hundvänliga rum så se till att boka i tid!

Äta & Dricka

Under sommarmånaderna kryllar Halmstads gator och torg av trevliga uteserveringar. Flera av dem välkomnar både dig och din kund. På Restaurang Söderfamiljen och Söderpiren får även din lurviga vän följa med in. Ta en paus på någon av restaurangerna eller caféerna och njut i solen med en fika eller lunch.

Upplev Halmstad med vovven

Ta med hunden och upplev Medeltidsbyn Primus Vicus, Friluftsmuseet Hallandsgården eller Stadsbondgården Olofstorp som alla välkomnar din fyrfota vän. Passa även på att besöka Mjellby Konstmuseum, där hunden får var akopplad på muséets mysiga innegård. Vill ni upptäcka naturen är en promenad längs kustnära Prins Bertils stig att rekommendera och är ni sugna på ett dopp ska ni bege till Västra stranden där hunden får bada året runt.

Hundliv

FOTO: Anna Reljanovic (Mecs)

Hur funkar det i kollektivtrafiken?

Hos Hallandstrafiken är hundar och andra sällskapsdjur välkomna ombord till avsedd husdjursplats utan extra avgift om det sker utan besvär för övriga resenärer.

Du som har hund som hjälpmedel kan vid behov sitta var som helst eller boka platsbiljett och behöver inte använda avsedd husdjursplats. Du kan även köpa 1-klassbiljett eller boka plats i 1-klasskupén. Ledarhund, service- och signalhund reser alltid kostnadsfritt.

Öresundstågen får du ta med dig hund, katt och andra sällskapsdjur utan extra kostnad inom Sverige.