Tysk flagga
English
Swedish
Par som cyklar

INSPIRATION - Cykla i Halmstad

CYKLA I HALMSTAD

I Halmstad tar du dig lätt runt med cykel. Det finns 27 mil cykelbana och på Halmstad Tourist Center finns fina kartor för cykelrundor till försäljning. Runt om i kommunen finns det även cykelpumpar, där du snabbt och enkelt kan pumpa din cykel utan kostnad. Lägg därtill att genom Halmstad går Sveriges första nationella cykelled, så förstår ni att Halmstad är cyklisternas stad.

Åk kollektivt till Halmstad

Att ta sig till Halmstad med cykel är enkelt. Din cykel (gäller även elcykel) kan du i mån av utrymme medföra på Krösatågen, Västtågen och på regionbussarna. För mer information kontakta respektive länsbolag. På Öresundståg får du ta med en vanlig cykel i mån av plats, ombord finns det plats för nio cyklar per tågset. Cykeln måste alltid ha en egen biljett och åker för skolungdomspris. Kontakta Hallandstrafiken för mer information.

Utmärkta cykelleder

Det finns åtta illustrerade cykelrundor med karta och beskrivningar som tar dig runt i Halmstads kommun. Alla rundorna börjar och slutar vid Halmstads slott.

Kattegattleden är Sveriges första nationella cykelled. Leden följer Halmstads kustremsa och sträcker sig mellan Helsingborg och Göteborg. Kattegattleden är en 37 mil bilfri och kustnära cykelled med många upplevelser utmed leden. Se filmen om Kattegattleden.

Att cykla mellan Halmstad och Karlshamn går alldeles utmärkt. Detta görs på Banvallsleden, som går på den gamla banvallen, genom vacker och omväxlande terräng hela tiden. Byarna ligger kvar och flertalet stationsmiljöer är intakta. Det ger ett trevligt intryck att fortfarande kunna läsa bynamnen på stationshusens fasader.

För att upptäcka Hallands inland är Cykelspåret, 289 km långt, det perfekta valet. Detta är den längsta av alla halländska cykellederna och bjuder på omväxlande terräng. I Halmstad passerar Cykelspåret Simlångsdalen.

Vill du cykla i ett annorlunda Halland - till den östra delen av landskapet, är Hylteslingan slingan att välja. Spåret passerar alla ådalar, genom kuperad terräng i ett sjö- och skogsrikt landskap. Hylteslingan börjar och slutar i Halmstad.

Upptäck själv

Vill du upptäcka naturen på egen hand finns Naturpasset. Köp Naturpass med kartor på Halmstad Tourist Center och orientera tillsammans med familjen samtidigt som du upptäcker naturen.

Jag vill veta mer

Fler aktiviteter och naturupplevelser