Tysk flagga
English
Swedish

Budgettips i Halmstad

Så upptäcker du Halmstad (nästan) gratis. Det finns massor att upptäcka i Halmstad fast din budget är begränsad. Här nedan har vi listat några saker som gör att dina pengar räcker längre och till mer.

Promenader och parkhäng

Parkerna i Halmstad erbjuder inte bara stillhet från trafiken utan även aktiviteter och sevärdheter. Du som är ute efter motion och idrott är välkommen att använda något av kommunens utomhusgym. Varför inte besöka Engelbrektsplanen för att testa parkour eller spela beachvolley.

Vill du uppleva mer natur kan du söka dig till någon av Halmstads naturområden. En populär vandringsled i Halmstad är Prins Bertil Stig som tar dig från Halmstads slott i centrum till Möllegårds naturreservat. Familjer med småbarn trivs extra bra vid stadens alla lekplatser där bland annat Sagoängen på Galgberget är en populär plats för både lek och grillning.

När grönskan råder i staden rekommenderas en promenad i Linehedsparken där all världens träd finns. Över 80 olika trädarter är planterade runt med tre vandringsslingor i parken.

Norre katts park

Evenemang och musik

I Halmstad finns det vid flera tillfällen chans att ta del av evenemang och musik gratis. Halmstads ljusfest hålls en gång om året, vanligtvis vid julskyltningssöndagen, då hela staden kläs in i olika ljuskonstelationer. Under sista veckan i augusti varje år anordnas fyrverkerifestivalen där både musik och fyrverkerier förgyller staden.

Vill du istället uppleva musik på nära håll rekomenderas ett besök på någon av stans alla mysiga restauranger. Varje sommar spelar där en mängd artister, stora som små, inför både ätande och drickande gäster. En av Halmstads mest kända platser, där du under sommaren kan ta del av underhållning och musik, är Solgården och deras Afterbeach.

Solgården Afterbeach

Konst och kultur

För dig som vill ta del av kultur och konst till en liten peng erbjuder Halmstad ett stort utbud för både stora och små. Du kan under en konstpromenad med guide, eller på egen hand, uppleva verk av bland andra Lena Cronqvist, Carolina Falkholt, Carl Milles och Pablo Picasso utomhus såväl som inomhus. Ett annat alternativ är att besöka stadsbibliotekets konsthall för att uppleva lokal och nationell konst.

För de lite mindre besökarna erbjuder biblioteken i Halmstads kommun familjeföreställningar. Vill man istället lära sig läsa, skriva texter, få hjälp med läxor eller ta del av andra aktiviteter, ta då en titt på alla kommunens barnprogram. Ett sista tips för hela familjen är ett besök i medeltidsbyn Primus Vicus, en resa bakåt i tiden där du i december kan gå på medeltida julmarknad och på sommaren se medetidsspelen under en helg.

Drottnings Kristina Passagen

Aktiviteter

Det finns mängder av aktiviteter i Halmstad. Förutom vid stränder finns det möjlighet att bada och simma i tempererade bassänger utomhus; Simstadion Brottet, Getingebadet och Furulundsbadet.

Befinner du dig på torr mark kan ett besök på Stadsbondgården Olofstorp vara ett förslag. Här har du möjlighet att se olika sorters djur och fina trädgårdar samt besöka cafét och butiken med försäljning av hantverk. Vill du utmana familj och vänner under besöket i Halmstad finns exempelvis två banor för Discgolf (frisbeegolf) att tillgå.

Galgberget

Shopping

Second Hand har blivit en del av dagens konsumtionsmönster. Antalet välsorterade och fräscha butiker med återbruksprylar och second handkläder ökar stadigt i Halmstad. Amnesty- Byring och BråteErikshjälpen samt Kretsloppan är tre av stadens många second handbutiker.

Ett annat sätt att spendera mindre pengar på shopping är att besöka några av stadens alla loppmarknader och gårdsbutiker. Besök vår sida om shopping för att hitta flera loppisar och gårdsbutiker i vår stad.

Slottsmöllan