Tysk flagga
English
Swedish
Barn som leker med en gunga

INSPIRATION - Barn och familj

Barn och familj

Att fylla dagarna med skoj är busenkelt. Det kluriga är att få dagarna att räcka till allt kul som barnen vill hitta på!

Konst och kreativitet

Mjellby Konstmuseum är ett familjemuseum, därför har museet alltid roliga aktiviteter och grejer för barnfamiljer. Med deras upptäckarpaket kan hela familjen utforska museet tillsammans. Ni får kluriga uppgifter, ledtrådar och nycklar till att förstå konsten och det finns utmaningar för alla åldrar. Här finns även en kreativ verkstad där mästerverk skapas.

Bus och fart

Slottsmöllan finns en hel del spännande inomhusaktiviteter för barn och lekfulla vuxna. Prison Island är likt Fångarna på fortet med klurigheter att lösa i varje cell. Laserdome spelas i totalt mörker där det är snabbhet, pricksäkerhet och samarbetsförmågan som avgör. Något annat som spelas i mörker är Black Pearl Golf, en minigolfbana i blacklight-miljö där ni spelar bland pirater och gorillor. Testa också deras Gladiatorkamp med utmaningar som rodeo, sumo och hinderbana, det är vansinnigt kul! På Slottsmöllan finns även Sveriges första inomhusbana för Segway. I Gokart-hallen, en trappa ner, är det mer full fart i Sveriges längsta inomhus-gokartbana. Föredrar ni utomhus-gokart finns Östra strandens Gokartbana. Lilla banan är från 7 år och stora banan är för de som är ca 12 år och äldre. För de lite mindre barnen finns Busfabriken, ett  stort inomhuslekland. I Halmstad finns en rad olika alternativ för utomhusaktiviteter. Det går att spela paintball och utanför Halmstad Arena Bad finns Skateparken, en betongpark med både street och bowl. Parken är byggd för att passa alla, såväl nybörjare som proffs, unga som gamla och killar som tjejer.

Golf på flera sätt

Golf finns i alla former i Halmstad. Traditionell golf kan spelas på olika banor runt om Halmstad. Samlad information hittar du på www.golfhuvudstaden.se . Vill ni spela lite annorlunda golf finns även det i Halmstad. Banor för Frisbee-golf finns på Sannarp och Andersberg. Fri entré, ta med en frisbee och sikta mot korgarna. Fotbollsgolf finns i Vilshärad. Det är som golf, men med en större boll och utan klubba. Minigolf finns i Gullbranna, Östra stranden, Tylösand samt Steninge. Äventyrsgolf kan spelas på Punch, First Camp Tylösand, Haverdals Camping samt Halmstad Golfarena.

Mer sport

Racketsporterna tennis, badminton och squash är alla samlade i Söndrumshallen. Bowling kan ni spela på O´Learys. Ett halare alternativ är att åka skridskor. Inomhus finns ishall på Halmstad Arena. Utomhus finns isbana på Strömvallen i Oskarström. Båda ställena är öppna under issäsong.

Lekplatser

För de lite mindre barnen är ett besök på en av Halmstads alla lekplatser ett bra tips. I Norre Katts park finns Norre Katts lekplats med Pippi-tema, här är det lekfullt med Pippi, Lilla Gubben och Hoppetossa. På Galgberget finns Sagoängen, en plats för lek som byggts med inspiration från naturen med gott om klätterträd. Vid Sagoängen finns också en lekplats som är speciellt utformad för barn med funktionshinder. Här finns även grillplats, bord och bänkar samt toalett. Halmstad har många fler lekplatser, upptäck vilken som passar er bäst.

Natur och historia

På Galgberget finns Friluftsmuseet Hallandsgården med kulturbyggnader och kafé. Byggnaderna och kaféet har öppet sommartid, området är öppet året runt. Inte långt från Hallandsgården ligger Utsiktstornet (öppet sommartid) som är som taget ur en saga och Landalasjön där det med fördel dukas upp till picknick. Inte långt ifrån Galgberget ligger Wapnö Gård. Wapnö är en öppen gård med guidade visningar, saluhall, restaurang, man kan titta på korna och provsitta traktor m.m. En gård för hela familjen! En lite mindre gård med mindre djur är Stadsbondgården Olofstorp. Här finns många lantdjur att hälsa på. Fri entré och på området finns kafé och picknickbord. Att vara ute i naturen älskas av de flesta barn. På Halmstad Tourist Center kan ni köpa fiskekort och åka ut och fiska i Nissan, Fylleån, Torvsjön och Toftasjön. I Halmstad finns även många naturreservat. Ett av naturreservaten är Möllegårds naturreservat med härlig natur och på Riccardos köper ni hemgjord italiensk glass. På Halmstad Tourist Center kan man köpa Naturpass med kartor och orientera tillsammans med familjen samtidigt som du upptäcker naturen. 

Bad

Varma dagar är det skönt med ett dopp. I Halmstad finns tre stycken utomhusbad, där Simstadion Brottet är det största. Föredrar du havet finns det klippbad, små enskilda vikar och kilometerlånga sandstränder. Eller varför inte bada i en insjö? Ett efterlängtat dopp är alltid nära. På Halmstads Äventyrsland kan barnen leka av sig i temaparker och i ett stort vattenland. Kallare dagar är ett bad på äventyrsbadet Halmstad Arena Bad att rekommendera. Hitta fler badplatser under En dag på stranden.

För de lite mer vattenvana och äventyrliga barnen anordnas Kite- och vindsurfingkurser av Söderpiren, O´Hana och KiteKalle. Generellt skall barnen minst vara 12 år gammal och väga minst 45kg. Hör med respektive ställe vad som gäller hos just dem. 

Jag vill veta mer

Hitta fler familje- och barnaktiviteter

Välkommen till barnens Halmstad!