Tysk flagga
English
Swedish
Par som cyklar

INSPIRATION - Cykla i Halmstad

6 skäl till varför du gillar att cykla i Halmstad

I Halmstad tar du dig lätt runt med cykel och bästa sättet att uppleva staden är från sadeln. Med kusten och inlandet inom räckhåll behöver du inte åka långt för att upptäcka många platser. Därför är det inte så svårt att förstå att Halmstad är cyklisternas stad.

1. Närheten till allt

Halmstad är kontrasternas stad där du har nära till allt. Var du än ska någonstans är det inte mer än tio minuters cykelfärd bort. Vare sig du vill uppleva kusten eller inlandet har du båda inom räckhåll på en tvåmilsradie. Med en cykel i Halmstad behöver du inte åka långt för nya upplevelser. Tips på många olika utflyktsmål på sadeln finns att hämta på Halmstads Tourist Center.

2. Kattegattleden

Kattegattleden är Sveriges första nationella cykelled. Leden följer Halmstads kustremsa och sträcker sig mellan Helsingborg och Göteborg. Kattegattleden är en 395 kilometer kustnära cykelled med många upplevelser längs vägen. Våren 2018 utsågs Kattegattleden till årets cykelled i Europa.

Läs mer om Kattegattsledens utmärkelse här
.
Se filmen om Kattegattleden.

Foto: Patrik Leonardsson

3. Underbara cykelstråk

I Halmstad finns det ett antal cykelstråk med underbara vyer från både inlandet och kusten. Kom förbi Halmstad Tourist Center för att få mer information eller inspiration om cykelstråken som tar dig runt Halmstad

Foto: Patrik Leonardsson

Banvallsleden

Att cykla mellan Halmstad och Karlshamn går alldeles utmärkt. Banvallsleden går på den gamla banvallen genom vacker och omväxlande terräng. Flertalet stationsmiljöer är intakta och det ger ett trevligt intryck att fortfarande kunna läsa bynamnen på stationshusens fasader.

Cykelspåret

För att upptäcka Hallands inland är Cykelspåret det perfekta valet. Detta är den längsta av alla halländska cykelleder på hela 289 kilometer och bjuder på omväxlande terräng. I Halmstad passerar du även vackra Simlångsdalen.

Hylteslingan

Vill du cykla i ett annorlunda Halland - till den östra delen av landskapet, är Hylteslingan att välja. Spåret passerar ådalar, genom kuperad terräng i ett sjö- och skogsrikt landskap. Hylteslingan både börjar och slutar i Halmstad.

4. Hyr cykel och upptäck Halmstad från sadeln

Är du i Halmstad och vill ta dig runt på cykel, men saknar en sådan? Inga problem! I Halmstad kan du enkelt hyra cykel. Hos Levin & Nilsson kan du hyra svensktillverkade cyklar av högsta kvalitet. Självklart ska du cykla med stil!

Känner du för att cykla en bit av Kattegattleden är det perfekta valet att hyra cykel hos Rent-a-bike/KiteKalle. Du kan hämta och lämna din cykel var du vill längs Kattegattleden. Låter för bra för att vara sant, men så är det!

Vill du hellre låna en lite annorlunda cykel kostnadsfritt under elva dagar vänder du dig till Cykelteket.

5. Upptäck naturen på egen hand

Vill du upptäcka naturen på egen hand finns Naturpasset för cykel. Köp Naturpass med kartor på Halmstad Tourist Center och orientera tillsammans med familjen samtidigt som du upptäcker naturen.

6. Bra cykelpumpsmöjligheter

Vi vet hur det känns när luften går ur en helt och allt känns trögt. Tur är väl att det finns många ställen att få tillbaka den på. I Halmstad finns det många ställen att pumpa cykeln. Bland annat på Stora torg, Halmstads Centralstation, Högskolan och Östra lyckan.