Tysk flagga
English
Swedish
Vandrare mamma och barn

INSPIRATION - Simlångsdalen

VÄSTRA HALMSTAD

Väster sträcker sig från Västra stranden och Aleskogen bort mot sjukhuset och Galgberget. Det är lugna villakvarter nära in till centrum. Det som kännetecknar området är de gröna omgivningarna, den låga bebyggelsen och placeringen mellan Halmstads centrum och Flygstadens köpcentrum. Till västra Halmstad räknar man bostadsområden som Lasarettsområdet, Rotorp, Vårhem, Mickedala, Söder och Alet.

Natur och fritid

Småbåtshamnen är som ett lite samhälle i sig, där båtfolket om våren slipar, putsar och målar sina ögonstenar. Härifrån kan du se resterna från ett färjeläge. Under åren 1960-1966 kunde man dagligen åka med färjan Prins Bertil till Åhus och Köpenhamn i Danmark.

På Västra stranden kan du bada med din fyrfota vän vid Halmstads hundbad.

Västra stranden är även populär bland kite- och vindsurfare.

Vid Aleskogen återfinns Alevallen med tre fotbollsplaner samt en inomhushall och anrika fotbollsföreningarna Alet och Örnia. Inomhusboulehallen Stålhallen ligger ett stenkast från Alevallen.

Genom Aleskogen med sitt rika fågelliv ringlar sig den populära vandringsleden Prins Bertils stig. Simstadion Brottet är Halmstads största utomhusbad, ligger precis intill havet och Västra stranden.

Simstadion kallas i folkmun för ”Brottet”, efter att det länge var just ett stenbrott här. Brottet fungerar också som en arena för konserter. Ulf Lundell, Per Gessle, Gyllene Tider, Kent, Lars Winnerbäck, Markoolio och Diggiloo har spelat här.

Knebildstorps koloniområde från tidigt 1900-tal är ett populärt och lummigt område.

Karta

Se var Västra Halmstad ligger.

Jag vill veta mer

Fler sevärdheter i västra Halmstad och övriga Halmstad under rubriken Göra - Sevärdheter