Tysk flagga
English
Swedish
Tylösand strand en sommardag fullt med folk

INSPIRATION - Tylösand

Tylösand

Salta dopp, varma kvällar, pulserande nattliv, dunkande konserter, utsökt mat, aktiviteter för alla åldrar, uppiggande vinterdopp och höstpromenader. I Tylösand är flexibiliteten god och utbudet är stort, en semester vecka eller två kan aldrig slå fel i Tylösand – oavsett när på året.

Stranden

En av Sveriges bästa stränder garanterar dig många härliga dopp. På Tylösand strand en varm dag mitt i sommaren fylls stranden med besökare och invånare i alla åldrar. Mitt på stranden finns en klocka utplacerad, och ju närmre klockan man lägger sig desto mer folk får man vara beredd på att ha runt omkring sig. Önskar du lite mer utrymme och lugn kan du antingen promenera stranden några meter norrut mot ån Nyrebäckens mynning eller välja en av alla härliga sanddyner. För den som inte önskar strandbad erbjuds även klippbad ifrån Tjuvahålan som är beläget längst söderut på Tylösands strand

Halmstad – Söndrums Livräddningssällskap är verksamma och stationerade i Tylösand. Med 80 legitimerade livräddare och instruktörer lägger de tusentals timmar varje sommar med att se till att alla besökare får en säker vistelse i Tylösand.

Konserter och evenemang

Under sommaren kan du avsluta varje dag på stranden med ett besök på After Beachen på Solgården, dagligen med start 16:00. Solgården hör till Hotel Tylösand och är en amfiteater mellan sanddynerna och hotellet. Under juli och en bit in i augusti arrangeras även konsert- och standupkvällar som infaller på onsdagar och söndagar. Exempel på tidigare artister som besökt Solgården är Petra Marklund, Ulf Lundell, Hoffmaestro, Magnus Uggla, Sunny Standup och Badjävlar.

I S:t Olofs kapell arrangeras även härliga evenemangskvällar som bland annat innefattar visaftnar och jazzkvällar.

Natur

Prins Bertils stig som startar vid Halmstad slott och sedan ringlar sig 18 kilometer längst havet, förbi Tylösand, avslutas i naturreservatet Möllegård. En härlig promenad fylld med varierande natur och historiska inslag som är väl värd ett besök under alla årstider.

Mätt och belåten

I Tylösand finns följande platser att besöka om magen börjar kurra:

  • Bettans Bar – Fisk och skaldjur med utsikt över havet i anslutning till Solgården och Hotel Tylösand
  • Leifs Bar & Grill – nytt och trendigt matställe som serverar härliga pizzor och goda köttbitar, Hotel Tylösand
  • Restaurang Tylöhus – Hotel Tylösands klassiska restaurang som är öppen året runt
  • Titus Tapas – Tapas på Hotel Tylösand
  • Restaurang Salt – Med ett unikt läge nere på klipporna i Tylösand äter du god mat efter en dag på stranden eller lagom till solnedgången. Fisk och skaldjursrestaurang.
  • Punch Restaurang & bar – Restaurang med pizzor, hamburgare och goda drinkar. Ett besök här kan kombineras med en turnering på restaurangens äventyrsgolfbana.
  • Restaurang Paradiso – Havsnära restaurang som serverar västkustinspirerade måltider.
  • Halmstad GK – Vunnit utmärkelsen ”Sveriges Bästa golfkrog” både 2012 och 2013.
  • Tylebäck – Trevlig lunchrestaurang belägen mellan havet och Möllegårds naturreservat.

Boende

De boendealternativ som erbjuds i Tylösand är följande:

För uthyrning av privatägda stugor och fritidshus i Tylösand:

Aktiviteter

Utbudet av aktiviteter i Tylösand är stort. Här erbjuds allt ifrån volleybollnät på stranden, kitesurfing, vindsurfing, skimboarding, after beach, härliga promenader, fågelskådning, goda måltider, konserter, julbord, julshower, äventyrsgolf med mera. En gång om året, vanligtvis i augusti, arrangeras Fyrens dag i hela Sverige. Då görs ofta turer med båt ut till ön Tylön med ett besök i Tylöns fyr.

Transport

Du tar dig enkelt till och från Tylösand med bil, cykel och buss. Bussar som går till Tylösand är nummer 10 och 30, där buss nummer 30 stannar nästan utanför Hotel Tylösand.

Karta

Se var Tylösand och Frösakull ligger.