Tysk flagga
English
Swedish
Barn på Satdsbondgården

INSPIRATION - Östra Halmstad

ÖSTRA HALMSTAD

 

På den östra sidan om Nissan behöver man aldrig vara rastlös. Aktiviteter och sevärdheter ligger grannar med varandra och här finns garanterat något att uppleva för alla åldrar. Till östra Halmstad räknar man bostadsområden som Furet, Frennarp, Vallås, Gustavsfält, Snöstorp och Fyllinge.

Halmstad Arena & Halmstad Arena Bad

Ett besök på Halmstad Arena går i sportens tecken. Här huserar över 15 föreningar och aktiviteterna är många. Hit kan du även gå för att titta på hemmalaget HK Drott när de spelar sin matcher. Halmstad Arena är också en arena för större evenemang, tidigare har bland annat stora artister och uppsättningar som Julgalan, Peter Jöback, Jill Johnson, High School Musical och Rockabilly Night gästat Halmstad Arena. I anslutning till arenan hittar du Halmstad Arena Bad, stadens inomhusbad med äventyrsdel fylld med rutschbanor.

Stadsbondgården Olofstorp

Stadsbondgården Olofstorp är en öppen bondgård som du kan besöka varje dag mellan 08:00-16:00. Bondgården drivs av Halmstads kommun och barnfamiljer är välkomna att besöka alla de typiska djuren som finns på en svensk bondgård.

Folkparken och Parken i Halmstad

Kliar det i dansbenen och du känner för att ta dig en sväng-om? Kika in på Parken i Halmstads hemsida för att se vilka dansband som är på gång.

Halmstadtravet

Kika in på HalmstadTravets hemsida för att pricka in just den travtävling som passar dig.

Busfabriken

Detta är paradiset för leksugna barn. Ett stenkast från Halmstad Arena finns Busfabriken som är Halmstads största inomhuslekland. Här kan du låta dina barn få utlopp för sin energi genom att studsa runt på studsmattor, åka rutschbanor, gå balansgång eller skjuta prick.

Hallarna & Stenalyckan

Sugen på shopping inomhus? På Hallarna hittar du allt ifrån kläder och skor, till heminredning, mat, blommor, teknik och skönhet. Här finns många av de stora kedjorna representerade, så som Hennes & Mauritz, KappAhl, Lindex, Dressmann och Hemtex.

Karta

Se var Östra Halmstad ligger.

Jag vill veta mer

Fler sevärdheter i Östra Halmstad och övriga Halmstad under rubriken Göra - Sevärdheter.