Tysk flagga
English
Swedish
Mostorps slott

INSPIRATION - Kvibille och Getinge

KVIBILLE OCH GETINGE

Kvibille och Getinge är två tätorter norröver i Halmstads kommun. Här finns sevärdheter, gårdsbutiker och boende att upptäcka.

Kvibille

Kvibille mejeri startade för 95 år sedan och är idag den enda svenska tillverkaren av ädel- och cheddarost. Deras ostar finns att köpa på Kvibille Gästgivaregård. Kvibille Gästgivaregård har anor från 1600-talet. Här kan man även äta en bit mat och bo över i något av deras mysiga rum. På gästgivaregården anordnas arrangemang av olika karaktär, och är även ett populärt stopp för bussresearrangörer.  I Kvibille finns många sevärdheter och mycket natur att upptäcka. Läs om historiska plaster, kyrkor och naturreservat på Kvibille Allförenings hemsida. I Biskorpstorps naturreservat ligger Kroksjön. Här kan du fiska abborre och gädda. Fiskekort krävs.  

Getinge

I Susedalens dalgång, norr om Kvibille, ligger Getinge. Mitt emellan Kvibille och Getinge ligger Susegårdens skjutskola. De erbjuder utbildning i lerduveskytte, både för nybörjare som för rutinerad skytt, samt har en shop med allt som behövs för hagelskytte.  I utkanten av Getinge, på Mostorps gård, bedrivs naturnära uppfödning på djurens egna villkor. Här trivs gammal som ung. Följ med på Bisonsafari eller handla delikatesser i gårdsbutiken.  

Getinge kyrka härstammar från medeltiden, troligen från 1100- eller 1200-talet. I kyrkans yttervägg sitter en runsten inmurad.  

Kaffetorpet i Getinge är ett sommaröppet café och butik med bullar, småkakor, smörgåsar, fårskinn, ulligt och närproducerat. På gården finns även får och i butiken säljs produkter från gårdens får.

Getingebadet är ett av Halmstads 3 tempererade utomhusbad. Öppet under juni-augusti är det fritt tillträde. Är tillgänglighetsanpassat. I centrala Getinge ligger Getinge Bowlinghall. Här utmanar ni varandra i en spännande omgång bowling.

Karta

Se var Kvibille och Getinge ligger.

Jag vill veta mer

Fler sevärdheter och aktiviteter i Kvibille och Getinge och övriga Halmstad under rubriken Göra