Tysk flagga
English
Swedish
Skidåkare på snöstrand

INSPIRATION - Vinter i Halmstad


Vinter i Halmstad

Vad gör man i Halmstad på vintern? Halmstad har mycket att erbjuda året runt och så även på vintern. Det finns aktiviteter för hela familjen både inomhus och utomhus. Upplev vintern i Halmstad.

Vattenfall

Vintriga utomhusaktiviteter

Isbana Strömvallen: Snöra skridskorna och bege dig till Isbanan Strömvallen, en konstfrusen bandybana belägen intill Vrenningebacken i Oskarström.

Vrenningebacken: Vill du hellre åka skidor är Vrenningebacken är en mycket omtyckt familjebacke - inte bara för de låga liftkortspriserna, utan även för att grillplatser och cafeteria ligger direkt i anslutning till backen. 

Skidarenan: Njut av att åka längdskidor med unik havsutsikt! Under vintern omvandlas Halmstad Golfarena till en skidarena och erbjuder ett tre kilometer långt skidspår, som passar såväl Vasaloppåkaren som nybörjaren.

Långhultabackarna: Faller det tillräckligt med snö så finns det möjlighet att åka skidor i natursköna Långhultabackarna, strax utanför Simlångsdalen.

Pimpelfiske i Torvsjön: Pimpelfiske – en rolig vinteraktivitet för hela familjen, packa gärna med en matsäck.

Prins Bertils stig: Här bjuds du på en upplevelserik och kustnära vandring en härlig vinterdag. Stigen är mycket populär under alla årstider med fina smultronställen, rast-och utsiktsplatser.

Jutarums pulkabacke

Skidarenan

På vintern omvandlas Halmstad Golfarena till Skidarenan.

Kryp in i värmen

Halmstad Arena Bad: En perfekt aktivitet för kalla vinterdagar! Halmstad Arena Bad är ett av Sveriges största äventyrsbad med allt från vattenrutschbana, vattenpist, vildfors, strömkanal, bubbelzon och pool till separata hopp-, motions- och aktivitetsbassänger.

Halmstad Arena Is: Vill du prova att åka skridskor så är hallen öppen för allmänhetens åkning varje dag. Ta med dig familjen och boka in en heldag med skidskoåkning!

Busfabriken: Ett av Skandinaviens största lekland för barn med klätterställningar, hängbroar, krypgångar, jättebollar, rutschkana, bollhav, studsmattor och mycket mer. Låt barnen leka, hoppa, busa och springa i detta paradis!

Hallands Konstmuseum: Museet ligger vackert beläget strax intill Norre Katts park i centrala Halmstad och erbjuder permanenta och tillfälliga utställningar, stadsvandringar och program.

Mjellby Konstmuseum: Upplev svensk och internationell konst på Mjellby Konstmuseum - Halmstadgruppens museum. Med upptäckarpaket kan hela familjen utforska museet tillsammans med hjälp av kluriga uppgifter, ledtrådar och nycklar till att förstå konsten.

Halmstads Teater: Kryp in i teatermörkret och upplev allt från stora teaterföreställningar och mindre uppsättningar till konserter och komikshower.

Man framför tavla

Vinterlov

För vinterlovsaktiviteter kika in på Halmstads kommuns webbplats, www.halmstad.se/lov, där de olika lovaktiviteterna alltid samlas och presenteras.

Vinter i stan