Tysk flagga
English
Swedish
Skidåkare på snöstrand

INSPIRATION - Vinter i Halmstad

Vinter i Halmstad

Vad gör man i Halland och Halmstad på vintern? Halmstad har mycket att erbjuda året runt och så även på vintern. Det finns aktiviteter för hela familjen, ung som gammal, både inomhus och utomhus. Upplev din vinter i härliga Halmstad.

Vinterlov

För vinterlovsaktiviteter kika in på Halmstads kommuns webbplats, www.halmstad.se/lov, där de olika lovaktiviteterna alltid samlas och presenteras.

Vinterlov

Vintriga utomhusaktiviteter

Snöra på skridskorna och bege dig till Isbana Strömvallen, en konstfrusen bandybana belägen intill Vrenningebacken i Oskarström som är en omtyckte familjebacke där du kan åka skidor. Här finns även grillplatser och cafeteria som ligger i direkt anslutning till backen för dig som hellre vill ha grillmys. Vid Lilla torg finns en skridskobana för dig som vill åka skridskor mer centralt i Halmstad. Utrustning finns att låna i anslutning till skridskobanan (OBS. För säsongen 2017/2018 är skridskobanan vid Lilla torg nedmonterad).

Njut av att åka längdskidor med unik havsutsikt på Skidarenan. Under vintern omvandlas Halmstad Golfarena till en skidarena och erbjuder upp till tre kilometer långt skidspår, som passar såväl Vasaloppåkaren som nybörjaren.

Skidarenan

På vintern omvandlas Halmstad Golfarena till Skidarenan.

Faller det tillräckligt med snö så finns det möjlighet att åka skidor i natursköna Långhultabackarna, strax utanför Simlångsdalen. En rolig vinteraktivitet för hela familjen är att pimpelfiska i Torvsjön. Packa gärna med en matsäck och varm choklad för att göra det hela extramysigt.

I Halmstad finns självklart upplevelserik och kustnära vandring en härlig vinterdag. Prins Bertils stig är en mycket populär vandringsled under alla årstider med fina smultronställen, rast-och utsiktsplatser. Vill du hellre åka pulka rekommenderar vi Jutarums pulkabacke.

Grillplatser

Grillplatser längs med Prins Bertils stig.

Aktiviteter inomhus

En perfekt aktivitet för kalla vinterdagar! Halmstad Arena Bad är ett av Sveriges största äventyrsbad med allt från vattenrutschbana, vattenpist, vildfors, strömkanal, bubbelzon och pool till separata hopp-, motions- och aktivitetsbassänger. Vill du prova att åka skridskor så är hallen öppen för allmänhetens åkning varje dag. Ta med dig familjen och boka in en heldag med skidskoåkning!

Busfabriken som är ett av Skandinaviens största lekland för barn finns det klätterställningar, hängbroar, krypgångar, jättebollar, rutschkana, bollhav, studsmattor och mycket mer. Låt barnen leka, hoppa, busa och springa i detta paradis. För de lite äldre barnen finns Halmstads aktivitetscentrum som bland annat erbjuder LaserDome, Prison Island, Gladiator kamp, rodeo tjur, sumodräkter och mycket mer. De som vill uppleva lite fart kan köra GoKart på Sveriges längsta inomhusbana på Gokarthallen. Känner man för att utöva Freerunning, Parkour, Tricking, Freejumping, Cheerleading, Acrogymnastics, Street Workout och mycket mer är FreeMovr ett perfekt ställe att besöka.

Gokart

Utställningar

Upplev svensk och internationell konst på Mjellby Konstmuseum - Halmstadgruppens museum. Med upptäckarpaket kan hela familjen utforska museet tillsammans med hjälp av kluriga uppgifter, ledtrådar och nycklar till att förstå konsten. Vill du se både lokal och internationell konst är Halmstads Konsthall värt ett besök. Här kan du ta del av konst som engagerar, berör, upprör, väcker tankar och funderingar.

Hotel Tylösand kan du uppleva sevärd konst på Tres Hombres Art från världsberömda fotografer. För att uppleva utställningar från unga lovande fotografer till de största internationella fotograferna i världen rekommenderas The Photo Gallery. Vill du hellre krypa in i teatermörkret är du välkommen till Halmstads Teater och uppleva allt från stora teaterföreställningar och mindre uppsättningar till konserter och komikshower.

Man framför tavla