Tysk flagga
English
Swedish
Vårblommor

Vår i Halmstad

Det nya året är kommet och sakta men säkert träder grönskan fram ur sin vinterdvala. Halmstad blomstrar och det märks framför allt på naturen samt de evenemang och aktiviteter som äger rum.

När solen tittar fram

Vid den här årstiden brukar många vilja upptäcka vårens alla färger och då kan en vandring i naturen vara passande. Ta exempelvis en tur på Hälsans stig uppe på Galgberget, eller varför inte berika naturupptaget med en vandring längs Prins Bertils stig? Där får du uppleva natur i två olika former – den allt mer grönskande skogen och det friska havet.

Kust Tylösand


Missa inte att stanna till i Rhododendronparken och insup de vackra färgerna och dofterna parken har att erbjuda. Vill du ta en kortare väg i centrum är Sinnenas promenad den rätta för dig. Där får du stimulera alla fem sinnen. För fler naturupplevelser, titta in hos oss på Halmstad Tourist Center eller kika på Aktiviteter här på hemsidan.

Rhododendronparken

Påsk i Halmstad

Färgglada ägg, fjädrar och små gula kycklingar som pryder staden och dess hjärta – ja vad vore väl påsken utan detta? Självklart ska vi heller inte missa den halländska påskmaten som serveras på olika platser runt om i kommunen. Kika in på vår inspirationssida Påsk för mer information.

Tulpaner

Våraktiviteter

Ett av de större evenemangen under våren, som tilltalar både små och stora finns på Wapnö Gård. Upplev folkfesten på Wapnö, när djuren fyllda av vårkänslor släpps ut i det gröna under betesläppet. Missa inte heller att besöka Hem- och trädgårdsmässan på Wapnö i slutet av maj där man får inspiration för både hem och trädgård.


I mars månad öppnar vi äntligen upp portarna för fiskesäsongen igen. Då kan du på nytt testa fiskelyckan i Nissan, Fylleån, Torvsjön och Toftasjön. Besök vår inspirationssida Fiskevatten för att få mer information och fiskekort kan du köpa på Halmstad Tourist Center.

Varför inte fira in maj på ett traditionellt sätt med brasa och andra aktiviteter. Valborgsfirandet lockar många människor till Halmstad och det finns flera platser att fira på. Några favoriter är bland annat Norre Katts park (Halmstad), Örnäsudden (Söndrum), Annies Gård (Haverdal) samt Wapnö Gård.

Fler våraktiviteter eller naturupplevelser hittar du här.

Fiskevatten

Evenemang i vår

Är du intresserad av vårkonserter, vårutställningar eller föreställningar i vår? Dessa och många andra evenemang kan du hitta i vår evenemangskalender.