Tysk flagga
English
Swedish
Höstlöv

Träna utomhus

Träna utomhus

Visst kan det vara skönt att hålla sig varm i form av utomhusträning även på hösten. I Halmstad har vi ett antal utegym och motionsslingor som är utrustade med träningsredskap i utomhusmiljö.

Utegym

Linehedsparken

I Linehedsparken finns det största utegymmet i Halmstad. Intill gymmet finns det också en löparslinga för dig som hellre vill springa. För dig som hellre vill utöva någon sport finns det täven tennisbana och en fotbollsplan i parken.

Slottsparkens utegym

Utegymmet i Slottsparken är ett forskningsprojekt på Högskolan i Halmstad. Här finns bland annat en tidräkningsstolpe som visar hur länge man ska utföra varje övning, vilket ska motivera till en mer fysisk aktivitet.

Engelbrektsplanen

På Engelbrektsplanen som ligger på Engelbrektsgatan bakom Sturegymnasiet finns också ett antal träningsmöjligheter. Här hittar du utegym, parkour, beachvolleybollplan, basketplan och område med lekfulla kullar. Det finns även plats för umgängesplatser i form av grillplatser, bänkar och dylikt.

Vapnö grustäkt

Intill de populära motionsslingorna på Galgberget finns en kombinerad hinderbana med utegym. Här finns bland annat höga och låga häckar, armgång och klättervägg. Tar du en avtagsväg till grustäkten finns från 5-kilometersslingan på Galgberget.

Här finns även grillplats, vindskydd och en egen motionsslinga.