Tysk flagga
English
Swedish
Vårblommor


Spirande vår

Det nya året är kommet och sakta men säkert träder grönskan fram ur sin vinterdvala. Halmstad blomstrar och det märks framför allt på de evenemang och aktiviteter som äger rum.

När solen tittar fram
Vid den här årstiden brukar många vilja upptäcka vårens alla färger och då kan en vandring i naturen vara passande. Ta exempelvis en tur på Hälsans stig uppe på Galgberget, eller varför inte berika naturupptaget med en vandring längs Prins Bertils stig? Där får du uppleva natur i två olika former – den allt mer grönskande skogen och det friska havet. Missa inte att stanna till i Rhododendronparken medan du är här och insup de vackra färgerna och dofterna parken har att erbjuda. Vill du ta en kortare väg är Sinnenas promenad i centrum den rätta för dig. Där får du stimulera alla fem sinnen. För fler naturupplevelser, titta in hos oss på Halmstad Turistbyrå eller kika på Aktiviteter.

Att uppleva under våren

  • Efter en kall vinter öppnar vi i mars månad äntligen upp portarna för fiskesäsongen igen. Då kan du på nytt testa fiskelyckan i Nissan, Fylleån, Torvsjön och Toftasjön. Fiskekort kan du köpa hos oss på Halmstad Turistbyrå.
  • Wapnö Gård: Denna årstid har Wapnö Gård många spännande evenemang på gång. Upplev folkfesten på Wapnö, när djuren fyllda av vårkänslor släpps ut i det gröna under betesläppet. Det är ett av de större evenemangen som måste ses av både små och stora. Missa heller inte att besöka Trädgårds- och bostadsmässan på Wapnö i mitten av maj där man får inspiration för både hem och trädgård.
  • Påsk: Färgglada ägg, fjädrar och små gula kycklingar som pryder staden och dess hjärta – ja vad vore väl påsken utan detta? Självklart ska vi heller inte missa den halländska påskmaten som serveras på olika platser runt om i kommunen. Kika in på vår inspirationssida Påsk för mer information.
  • Valborg: Valborgsfirandet lockar många människor till Halmstad och det finns flera platser att fira på. Några favoriter är bland annat Norre Katts Park (Halmstad), Örnäsudden (Söndrum), Annies Gård (Haverdal) samt Wapnö Gård.

Evenemang i vår
Är du intresserad av vårkonserter, vårutställningar eller föreställningar i vår? Dessa och många andra evenemang kan du hitta i vår evenemangskalender.