Tysk flagga
English
Swedish
Höstlöv

INSPIRATION - Höst i Halmstad

Höst i Halmstad

Orange, rött och gult är några av de färger som klär vår stad när hösten smyger sig på. Höst i Halmstad är en härlig upplevelse med ett stort utbud av aktiviteter och sevärdheter. Sommarstaden antar en annan klädsel och aktiviteterna blir en aning mer påklädda. Nedan följer några tips på vad du kan sysselsätta dig med i Höststaden Halmstad.

Höstlov

För aktiviteter under höstlovet kika in på Halmstads kommuns webbplats, www.halmstad.se/lov,där alla de olika höstlovsaktiviteterna samlas.  

Kryp in i bio- och teatermörkret

Vad passar hösten bättre än att krypa in i en mysig biosalong? Halmstads biograf, Röda Kvarn, ligger mitt i city och erbjuder med sina fem salonger ett brett utbud av filmer. För aktuellt bioprogram och bokning av biljetter besök biografens webbplats. Är du hellre sugen på teater, musik eller stand-up är Halmstads Teater rätt plats för dig. Med det varierande utbudet kommer du garanterat att hitta en föreställning som passar just dig. För det aktuella programmet besök teaterns webbplats.

Cirka fem kilometer norr om centrala Halmstad ligger Wapnö slott där det varje höst utspelas en läskig mordgåta - Mord på Wapnö. Konceptet bjuder in dig till en trerätters middag samtidigt som en mordgåta spelas upp runt omkring dig. I slutet får du vara med och gissa på vem du tror att mördaren är. En kusligt spännande kväll som gör sig extra bra när regnet smattrar mot slottsfönstren och vinden viner i träden. Mord på Wapnö bokas genom Halmstad Tourist Center och du kan då välja att boka med eller utan boende på Wapnö Gårdshotell.

Biograf

Konst inne och ute

En kall höstdag passar bra för att uppleva Konststaden Halmstad med både museum och gallerier. Vill du veta vilka utställningar som pågår just nu, besök Mjellby Konstmuseum, Hallands Konstmuseum och Halmstads Konsthalls hemsidor för mer information.

Är du i Halmstad en fin och krispig höstdag borde du uppleva den offentliga konsten i Halmstad genom en konstpromenad. Hämta en konstkarta på Halmstad Tourist Center och ge dig ut på en frisk promenad på cirka 1,5 timme där du får chans att upptäcka många spännande skulpturer och konstverk.

Vandra i Halmstad

Hösten med sina fina skiftande färger är en perfekt årstid för vandring och Halmstad har ett stort utbud av olika vandringsleder. Hallandsleden som anknyter i söder till Skåneleden och i norr till Bohusleden är den längsta genom Halland. Sträckan är drygt 360 km lång och är uppdelad i 25 etapper.

Härliga Simlångsdalen bjuder också ett antal fina vandringsleder och anses vara Hallands vandringsparadis.

Klicka här för att se tio sköna dagsvandringar som vi har samlat ihop.

Vandra

Havet

Höstens makter påverkar ofta havet och det bästa sättet att uppleva det på i Halmstad är genom en promenad längst med kustnära Prins Bertils stig. Att samtidigt som havet stormar uppleva naturen i orange, rött och gult är en häftig upplevelse!

Med hösten kommer även de starka vindarna och vågorna. Många vågsurfare tar sig till Sandhamn för att surfa och är du också sugen på att prova finns det uthyrare där du både kan hyra redskap och boka in dig på en kurs. Hör av dig till Söderpiren, O´Hana eller KiteKalle så hjälper de dig.

Fikamys och kulinariska upplevelser

Varm choklad, te eller kaffe har väl aldrig smakat så gott som på hösten? I Halmstad finns det flera mysiga caféer och spännande kulinariska stopp att välja mellan. Kika under rubriken Äta --> Cafe och konditori för att få hela listan.

Gillar du mat och lokalproducerat? Då borde du ge dig ut på en smakresa i och runt Halmstad. Med hjälp av broschyren ”Kulinarisk resa genom Halland” kan du guida dig runt bland gårdsbutiker, restauranger, caféer, örta-gårdar och bagerier i hela Halland. Jag lovar dig att du kommer hitta en del nya favoriter! Broschyren finns att hämta på Halmstad Tourist Center.

Varmchoklad

Träna utomhus

Visst kan det vara skönt att hålla sig varm i form av utomhusträning även på hösten. I Halmstad har vi ett antal utegym och motionsslingor som är utrustade med träningsredskap i utomhusmiljö. Klicka här för att se en massa träningsmöjligheter utomhus.

Utegym

Djur och natur

En solig dag kan ett besök med familjen på Stadsbondgården Olofstorp vara en lagom utflykt. Hälsa på hos alla djuren, grilla och promenera stigarna längst med Assarpsbäcken. Grilla och titta på får kan du också göra i Grötvik. Ta med korv till grillplatsen som ligger precis sida vid sida med fårhagen och duka upp en höstpicknick med utsikt över havet.

Svampplockning

Vart svensken plockar sin svamp är inte något man delar med sig av till andra, i många fall är det till och med en djupt bevarad familjehemlighet. Men vill du göra ett försök och ändå ge dig ut i skogen och leta svamp kan skogarna kring Torv- och Toftasjön samt naturen i Simlångsdalen vara värda ett extra besök. Glöm inte Allemansrätten när du beger dig ut i naturen!

Svampar