Två cyklister vid havet

Upplev mer på cykeln

Anslutande leder

Flera cykelleder ansluter till Hylteslingan och möjliggör en än större upplevelse för dig.

Kattegattleden

En cykelled från Helsingborg i söder till Göteborg i norr. Årets cykelled i Europa 2018. Du kan ansluta till turen vid Halmstad slott i Halmstad. kattegattleden.se

Bolmen runt

Bolmen Runt som är en härlig cykeltur på 167 km som ibland går nära vattnet och ibland genom djupa skogar.  Du kan ansluta till turen i Unnaryd. Du hittar karta med utsatta besöksmål samt tips på var du kan äta och bo på sjoriket.se. Besök även visithylte.se för mer information.

Unnen runt

En tur runt flera små mysiga sjöar. Du kan ansluta till turen i Unnaryd. För mer informaton besök visithylte.se

Banvallsleden

Banvallsleden som använder två nedlagda smalspåriga tågsträckor, Halmstad – Bolmens och Karlshamn – Vislanda – Bolmens järnvägar. Leden är 250 km lång.Du ansluter till Banvallsleden i HAlmstad eller via Bolmen runt. banvallsleden.se

Cykelspåret

En led för att upptäcka Hallands inland. Detta är den längsta av alla halländska cykelleder på hela 289 kilometer och bjuder på omväxlande terräng. I Halmstad passerar du även vackra Simlångsdalen.

Cyklist längs Hylteleden

Varför cykla i Halmstad?

I Halmstad tar du dig lätt runt med cykel och bästa sättet att uppleva staden är från sadeln. Med kusten och inlandet inom räckhåll behöver du inte åka långt för att upptäcka många platser. Därför är det inte så svårt att förstå att Halmstad är cyklisternas stad.

6 skäl till varför du vill cykla i Halmstad

Fler cykelleder i Halmstad

Varför cykla i Hyltebygden?

5 skäl till varför du vill cykla i Hyltebygden

Upplev naturen på nära håll

Känslan av vildmark är ofta påtaglig och du kommer emellanåt tycka att du kan höra tystnaden. Landskapet är omväxlande och består av såväl barr- som lövskog, sjöar och odlingslandskap. Det finns gott om vilda djur och det är vanligt att se rådjur, harar, tranor och gäss. Har du tur kan du även få se älg!

Läs mer på www.visithylte.se eller boka en vildmarkssafari via www.unnarum.se/vildmarkssafari

Upplev stilla insjöidyller

Lugna sjöbad där du kan bada, sola, paddla och fiska utan att behöva trängas finns det gott om i Hyltebygden. Eller varför inte testa en rolig, annorlunda och stärkande vattensport som passar alla åldrar? SUP- Stand Up Paddelboarding utförs stående på en surfbräda med en lång paddel i händerna.

SUP finns för uthyrning hos hyltesportevent.se

Upplev Unnaryd – där kreativiteten flödar

Unnaryd en gammal kulturbygd med en rik och särpräglad bondekultur och med en levande konst- och hantverkstradition. Unnaryd kan även erbjuda hemslöjd och Sveriges i särklass finaste museum för de säregna Bonadsmålningarna. Vidare finns en gammal anrik Torg tradition och andra onsdagen i juli är det Unnarydsdagen, då det förutom stormarknad, är massor av olika aktiviteter i hela byn.

Läs mer om vad du kan äta, bo och göra på www.unnaryd.com

Upplev Långaryd – världens släktbygd

Närmare två procent av Sveriges befolkning tillhör världens största kartlagda släkt, Långarydssläkten, som har sina rötter i Långaryd. Här finns ett rikt utbud av historiska besöksmål och du kan även välja att cykla, vandra, och geocacha i Långarydssläktens fotspår. Under sommaren ordnas dramatiserade visningar med skådespelande guider, där du besöker sägenomspunna och historiska platser.

Läs mer om vad du kan äta, bo och göra på www.langaryd.se

Upplev Femsjö - cykla och vandra i Elias Fries fotspår

Femsjö är en pittoresk kyrkby med gamla anor, rik natur och omväxlande historia i vad som en gång var gränsland mellan Sverige och Danmark. Börja din upplevelse i Kyrkbyns Informationsbyggnad, här finns information, grillmöjligheter och är en bra startpunkt för både cykel och vandring. Intill ligger en medeltidskyrka och Friesmuseet, som båda håller öppet sommartid. Mykologen Elias Fries föddes och verkade i Femsjö och är känd som ”Svamparnas Linné”.

Läs mer om vad du kan äta, bo och göra på www.femsjo.com

 

Foto i toppen: Patrik Leonardsson