Hylteslingan

Cykla fram bland böljande kulturlandskap och djupa skogar. Mitt i naturen. Känn stillheten och lugnet.

Välkommen till cykelvänliga Hylteslingan

Hylteslingan är en cykelled som har samma plats som start och mål. Du kan självklart välja att börja och avsluta din cykeltur på Hylteslingan vart du vill. Börjar du i Halmstad så cyklar du på Hylteslingan via Halmstd slott, Norre katts park, fotbollsarenan Örjans vall och Slottsmöllan med siktet inställt på Åled.

Du fortsätter färden genom den vackra Nissadalen och rullar så småningom in i landskapet Småland, men befinner dig fortfarande i Hallands län. Du kommer att passera små samhällen och byar, djupa skogar, öppna hagmarker och uppleva vackra sjösystem på din cykeltur genom Hyltebygden.

Den sista sträckan innan du är tillbaka i Halmstad går via Simlångsdalen, en sägenomspunnen och naturskön trakt. Här finns möjlighet att äta, övernatta och många vackra platser att besöka.

Arbete längs leden

Laholmsbuktens VA kommer mellan september 2019 till och med maj 2020 att utföra VA-arbeten i gång- och cykelvägen ”Bolmenbanan” som även Hylteslinga går längs. Sträckan på 5 km går mellan Marbäck och Simlångsdalen. Arbetet sker i två etapper, Skedala-Marbäck och Marbäck-Simlångsdalen.

Läs mer om Laholmsbuktens VA arbete längs ledenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster