English

Invigning av Hylteleden

6 maj 2023

Sveriges nyaste regionala cykelled. Vi firar med folkfest och aktiviteter för hela familjen! Landshövdingen klipper bandet, konst- och hantverksmarknad, prova på Hylteleden, fika, matförsäljning, livemusik, quizrunda och skojigheter för barn.

Tid och plats

11.00–15.00 den 6 maj vid Konstnärsbyn i Rydöbruk

Två cyklister tittar på mobilen

Foto: Joakim Leihed

Program

Fynda genuint konst- och hantverk, lokal mat och ta del av fina erbjudanden från traktens verksamheter. Passa på att njuta av goa toner från bluegrassbandet The Original Five, gå på tipspromenad i gamla konstnärsbyns stämningsfulla miljöer, eller se på när barnen testar sina talanger i cirkusskolan. När det börjar kurra i magen kan du svänga förbi för en bit pizza på Knystaria, eller varför inte prova bakverk hos Fikabysteph som vann Hela Sverige bakar 2021?

Se kart och hela programmet för invigningen

Karta

Längst ner i programmet hittar du en karta över invigningsområdet.

Hantverksmarknad

Öppet hela invigningen
Fynda genuint konst- och hantverk, lokal mat och ta del av fina erbjudanden från traktens verksamheter. nedan ser du vilka verksamheter som deltar på marknaden.

The Original Five

The Original Five

Musik – The Original Five

Spelar under hela invigningen
The Original Five Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. till området vid Knystaforsen för att lira, och fira invigningen med oss. Så ta på dig dansskorna och kom med!

The Original Five har kommit att etablera sig som ett av Europas absolut mest eftertraktade bluegrassband. Eget material blandas med traditionell bluegrass, mer välkända, publikfriande countrydängor och musikaliska utflykter till både jazz och folkmusik och gospel. Därtill spontan och varm publikkontakt, genuin spelglädje, och experimentlusta som blandas lekfullt till en musikalisk resa över atlanten och tillbaka som tilltalar både bluegrass och countryfans så väl som andra musikälskare.

Gatucirkus och cirkusskola för barn

Gatucirkus under hela invigningen
Cirkusskola för barn ca 11.30 och kl. 13.00
Välkommen på cirkusskola alla busiga och leksugna barn! Magnus gatucirkus kommer att vända upp och ned på, ja, kanske mest sig själva, med lindans, enhjuling, akrobatik och clowneri. Långa Mannen dyker också upp på ett hörn. Missa inte det!

Kollage av olika bilder på cirkuskonster

Cirkusskola för barn

Vem vet mest? – Tipspromenad och digitalt quiz

11.00–13.30
Vad vet du egentligen om lite allt möjligt? Testa dina kunskaper, utmana varandra och tävla om fina priser genom att delta i vårt digitala quiz-tips under invigningen av Hylteleden. Prisutdelning sker i samband med invigningen efter 14.00.

Historiska cykelrundan

Öppet hela invigningen
11.00 med Cyklefrämjandet

Den 6 maj invigs även Historiska cykelrundan, en 15 km lång slinga mellan Rydöbruk och Hyltebruk framtagen av Rydöbrukssonen Lennart Hildingsson. Klockan 11.00 kan du följa med Cykelfrämjandet på en permiärtur av den historiska cykelrundan. Mötesplats marknadsområdet. GIvetvis går det också bra att cykla turen själv senare.

Med hjälp av QR-koder utmed vägen får du lyssna till intressanta människoöden från svunna tider på platserna du passerar. Totalt åtta stopp. Vacker natur och motion medföljer på köpet. Karta och instruktion finns på plats vid marknadsområdet. Du kan även nå klippen här via hylteleden.se. Medtag cykel och mobiltelefon.

BBQ-Lunch och Mästerkocken på Rydö Golfkrog

Lunch mellan 11.30–14.30
Mästerkocken 12.30
Elever från yrkesutbildningen Värdskap i Hylte på Hylte Kompetenscentrum presenterar 3 olika rätter som sedan bedöms av en matkunnig jury. Kom upp och betta på vinnaren och passa på att avnjuta en smarrig BBQ-lunch. På grillen finns att välja mellan kycklingspett, kebab och falafel som serveras med potatissallad och goda tillbehör.

Printscreen från ljudklipp till Historiska cyeklrundan

Historiska cykelrundan

Invigning – Landshövdingen klipper bandet!

14.00
Förbered dig på spänning när Hallands landshövding, Brittis Benzler, kommer farandes på sin cykel för att klippa bandet! Klockan 14.00 firar vi den officiella invigningen av Hylteleden – Sveriges nya regionala cykelled, med tal och prisutdelning. Hyltes kommunstyrelseordförande Ronny Löfqvist, Halmstads kommunråd Ella Kardemark kommer också att vara på plats under invignings­ceremonin. Häng med du också!

Team Rynkeby Halland

Team Rynkeby Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Halland rullar in efter invigningsceremonin för att fira, fika och ta en paus innan färden går vidare mot Unnaryd längs Hylteleden. Team Rynkeby är en välgörenhetsorganisation som samlar in pengar till forskning för barn med kritiska sjukdomar och avslutar varje år med att cykla till Paris. Vill du bidra till insamlingen finns möjlighet på plats.

Brunch på Knystaria

Öppet hela invigningen
Knystarian Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. serverar sina läckra brunch under invigningen.
Premiär även för ”cykelkassen” som är ett samarbete mellan Knystaria och FikabySteph för den som vill ha något med sig i farten. Obs! Förhandsbokning till brunchen rekommenderas för att säkra plats.

Visa upp din cykel vid invigningen

Det ska vara lönt att trampa på! Visa upp din cykel vid Woods of Hallands marknadsbord och få en liten give-away samt en lott. Totalt 4 goodie bags bestående av lokala varor och produkter (värde cirka 300 kr) lottas ut i samband med invigningen efter 14.00.

Steph

FikabySteph

FikabySteph – Bakverk och Böcker

Vinnaren av Hela Sverige bakar 2021; FikabySteph, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. slog nyligen upp dörrarna till sitt alldeles egna bageri i Konstnärsbyn, Rydöbruk. Ett fantastiskt roligt och glädjande besked för alla bröd-och bakverksälskare! Missa inte chansen till en förstklassig go’fika under invigningsdagen. Stephanies fina bok kommer att finnas till försäljning, först till kvarn!

Trekamp och hästkapplöpning

Öppet hela invigningen
Ungdomssektionen på Hylte Ryttarförening Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. anordnar trekamp och hästkapplöpning på ridklubben. Kaféet är öppet för de fikasugna.

Lansering av ”Woods of Halland”

Woods of Halland är ett nytt spännande koncept som tagits fram inom ramarna för hållbar destinationsutveckling i Hylte kommun. Projektet löper över 3 år och är ett samarbete mellan Hylte kommun, ForestTribe, NordicSurfers och Region Halland. På invigningsdagen får du veta mer om projektet, och inom kort på även på visithylte.se.

Klicka på ikonen i kartans övre högra hörn för att öppna i Google maps. För att visa och dölja olika lager klicka på ikonen i kartans övre vänstra hörn.

Vänner grillar längs Hylteleden

Foto: Joakim Leihed

Planera din cykeltur till invigningen

Passa på att uppleva Hylteleden på riktigt och cykla längs leden till invigningen. Du kan planera din cykeltur och boende här på hylteleden.se.