Hundraåringen, en komedi med Claes Malmberg

Inställt
  • Standup och humor
torsdag 26 oktober 2023, 19.30–21.00
Halmstads Teater

Tyvärr måste vi meddela att vi kommer behöva ställa in samtliga föreställningar med Claes Malmberg och 100 åringen. Det känns väldigt tråkigt att behöva lämna detta besked men det finns tyvärr inget annat val. Anledningen är att det finns omständigheter i produktionen som tyvärr inte gått att lösa men vi kommer jobba vidare med projektet och ber om att få återkomma när vi har ett nytt koncept klart.

Samtliga biljettköpare kommer givetvis få sina pengarna tillbaks exkl serviceavgift.

Skicka in dina uppgifter senast 3/12-2022.

Med Vänlig Hälsning

Tobias Ödman, TMK Nöje & Unitedstage AB

__________________________________________

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann på turné i höst.

En sprängfylld komedi med Claes Malmberg i alla roller!

Efter ett långt och synnerligen händelserikt liv hamnar Allan Karlsson på det äldrehem där man nu förbereder firandet av hans stora hundraårsdag. Ett spektakel så oönskat av Allan att han i stället kliver ut genom fönstret och försvinner in i ett sanslöst spännande äventyr bland stulna pengar, kriminella Mc-gäng, korkade poliser och ett knippe nyfunna vänner. Småtjuven Julius, kioskägaren Benny och den vackra Gunilla med sin elefant.

En rafflande och galen historia som inte bara leder oss genom hela Sverige, utan även ut i världen och genom ett helt sekel. För Allans långa liv är nämligen fyllt av häpnadsväckande ögonblick och historiska snedsteg. Han åt med Franco, drack med Truman, liftade med Churchill och dansade med Stalin. I hundra år gjorde Allan Karlsson världen osäker, bara genom att vara och nu är han lös igen.

Claes Malmberg kastar sig in i Jonas Jonassons folkkära och fantastiska historia och återberättar den på ett sätt som den aldrig återberättats tidigare, nämligen från teaterscenen. En sprängfylld enmanskomedi fylld av skratt, spänning och en och annan explosion där Claes Malmberg inte bara spelar Allan, utan även flertalet av bokens alla färgstarka och komiska karaktärer. Alltifrån Josef Stalin, Ronald Reagan och Tage Erlander till Syster Alice, Mc-ledaren Gäddan och elefanten Sonja. Just det – han råkar visst uppfinna atombomben också, bara så ni är beredda på det!

Föreställningen är baserad på Jonas Jonassons succéroman med samma namn, som hyllades världen övernär den släpptes 2009 och som sedan dess lästs av miljoner läsare. 2013 filmatiserades boken, som blev en lika stor succé – nu är det dags för teaterversionen.

Medverkande: Claes Malmberg
Dramatisering & regi: Niklas Holtne

Föreställningen vara 90 minuter utan paus.

Åldersgräns 12 år.

Kontakt och plats

Plats: Halmstads Teater
Arrangör: Unitedstage AB

Datum och tid

  • torsdag 26 oktober 2023, 19.30–21.00