Deutsch
Dansk

Gravel Grit´n Grind Halmstad

19–21 augusti 2022

Gravel, Grit´n Grind Halmstad var en deltävling som pågick i tre dagar. Tävlingen ingår i det internationella cykelförbundets nya tävlingsserie för cykeltävling på grusväg, Trek UCI Gravel World Series. Sverigearrangör är Cancano Tours AB.

Även du som amatör kunde delta i tävlingen så länge du är medlem i en förening och har licens.

Tre cyklister

Foto: Jonas Arnesson ©Cancano Tours AB

Mer om evenemanget

Gravel, Grit´n Grind Halmstad är en grusvägscykeltävling i en gren inom cykel som kallas för gravel. En sport som hela tiden ökar i popularitet och som lockar världens bästa cyklister, så vi kan se fram emot internationella stjärnor här i Halmstad. Lördagens lopp, som är kvalificeringstävling inför UCI Gravel-VM senare i höst, är världsomspännande. Och Halmstad är norra Europas enda tourstopp!

Mer om de olika loppen

Tävlingen består av tre lopp. Deltagarna kan välja att vara med i ett eller flera lopp. På evenemangets Instagramsida kan du se en karta över loppen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 • Lopp 1, 19 augusti, 23 km, centrala Halmstad
  Från 09.00 startar deltagarna individuellt vid Nissan mellan Örjans vall och Norre Katts park. Prisutdelning 17.00 i Norre Katts park.
 • Lopp 2, 20 augusti, 124/92 km Halmstad
  Startar gemensamt 12.10 från Norre Katts park. Cirka 15.20 väntas första deltagaren komma i mål i Norre Katts park. Prisutdelning 18.00, Norre Katts park.
 • Lopp 3, 21 augusti, 80 km Simlångsdalen
  Startar gemensamt 11.00 i Simlångsdalen. Första deltagarna väntas tillbaka i Simlångsdalen 13.30. Prisutdelning 15.30 i Simlångsdalen.

För senaste uppdatering om tider och information kring loppen, besök evenemangets webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vy över Hotel Tylösand

Vy över Hotel Tylösand. Foto: pamela.se

Hitta boende

I Halmstad hittar du boenden för alla smaker och plånböcker. Du kan välja att bo mitt i city eller nära naturen, vid en sjö eller vid havet.

Via vår tjänst ledig logi, kan du se var det finns ledigt boende under Gravel, Grit ‘n Grind.

Fler boendetips i Halmstad

Halmstad slott

Halmstad slott

Aktiviteter och sevärdheter

I Halmstad gör vi gärna livet till en levnadskonst när vi har chansen. Och visst har vi både aktiva och lugna favoriter. På vår sida 14 aktiviteter vi älskar i Halmstad hittar du tips på alla möjliga aktiviteter. Sensommaren är här. För att klämma ur det sista ur sommaren har vi skapat sidan Sensommar i Halmstad här du hittar tips som passar extra bra i sensommartid. Fånga surfvågorna, ge dig ut i skog och mark, prova stand up paddle och mycket mer. Efter en aktiv dag är det dags att unna dig en tur till någon av Halmstads spaanläggningar. Här finns både centrala spa mitt i city och spa med utsikt över havet.

Prova på idrotter i city

Under lördagen, den 20 augusti, arrangeras även föreningsdag i city. En dag full av idrott, kultur och en massa annat skoj! Du får möjlighet att prova på olika idrotter och aktiviteter med hela familjen. Här finns något för alla oavsett ålder. Vi ses i Norre katts park, på Norre torg, på Storgatan och på Örjans Vall.

Sevärdheter

Så klart finns det fantastiska sevärdheter här i Halmstad. I Tylösand finns det spektakulära livräddartornet. I Halmstad city kan du beundra det vackra stadsbiblioteket som klivit ut i Nissan, eller fördjupa dig i den dansk-svenska historien vid Halmstad slott. Detta är bara tre av Halmstads sju underverk! Är skogens lugn något som lockar? Passa då på att upptäcka Halmstads sju naturliga underverk eller ge dig ut i Simlångsdalens vackra natur.

Upptäck hela Halland

Låt appen "A day in halland" Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. guida dig till upplevelser i hela Halland. Väl utvalda tips med utgångspunkt i var du är och vad du vill göra. Du hittar allt från picknickplatser och unika butiker till cykelleder och glasscaféer – över tjugo matiga listor. Dessutom får du indikation på platser med risk för trängsel så att vi kan turista, hemestra och semestra tryggt även denna sommar.

Vänner är ute och cyklar vid livräddartornet i Tylösand

Foto: Patrik Leonardsson

Cykelleder Halmstad

I Halmstad har vi flera fantastiska cykelleder med varierade destinationer som erbjuder en massa sevärdheter på köpet. Välj cykeln och upplev den halländska atmosfären på nära håll! Både längs kust och inland.

Eftersom lederna ansluter till varandra kan du enkelt utforma och kombinera din egen cykeltur. Alla lederna nedan passerar Slottsbron vid Halmstad slott. Några av lederna möts även vid andra platser.

Inne på restaurangen Asian Bank Office i Halmstad

Asian bank Office

Mat och dryck

Mat och dryck är inte bara mat och dryck. Det är smaker, dofter och färger. Låt dig förföras av livets goda här i Halmstad. Njut på en härlig uteservering eller slå dig ner på en restaurang med fantastisk utsikt. Behöver gommen en extra smakupplevelse rekommenderar vi våra gourmetrestauranger.

Vill du att måltiden ska ha hållbarhet och vår miljö i extra åtanke, då ska du titta in på våra hållbara caféer och restauranger. Passa även på att besöka några av Halmstads alla gårdsbutiker, mer lokalproducerat än så kan det inte bli. Fler restaurang- och cafétips för alla smaker hittar du på vår sida mat och dryck.

Buss i centrum i Halmstad

Ta dig runt i Halmstad

Till Halmstad tar du dig enkelt med tåg, buss, bil och flyg. Och när du är här kan du enkelt ta dig runt med cykel, kollektivtrafik eller bil.

Cykel och elsparkcykel

Behöver du hyra en cykel eller elsparkcykel? Vi har samlat ihop information om olika uthyrarer på sidan Ta dig runt.

Stadsbuss

Buss är bra om du vill ta dig runt i Halmstad. På Hallandstrafiken.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du alla busstider och destinationer. Köp enkelt biljett via Hallandstrafikens app. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Simlångsdalen
För att åka till Simlångsdalen tar du buss 145 eller 318 från Halmstad resecentrum. Hoppa av på hållplatsen Simlångsdalen. Arrangören ordnar en buss för deltagare till loppet i Simlångsdalen. Kontakta arrangören för mer information kring denna buss.

Norre Katts park
Från Halmstad resecentrum är det en promenad på 1,3 km till Norre Katts park. Du kan även ta stadsbuss 7 eller regionbuss 316, 351, 401 från Halmstad resecentrum till Norre Katts park. Hoppa av på hållplatsen Norre port. Även stadsbuss 6 och regionbuss 340 stannar vid Norre port.

Avstängda vägar

Några vägar kommer att stängas av under evenemanget den 19–22 augusti 2022. Se nedan vilka vägar som berörs och när. Var extra uppmärksamhet på vägar i anslutning till tävlingen och följ instruktioner från våra säkerhetsfunktionärer för bästa upplevelse både för deltagare, publik och kringboende.

Avstängda vägar fredagen 19/8 2022

 • Laxövägen, avstängd 10.45–12.15
 • Tegelbruksvägen, begränsad framkomlighet 11.00–12.15
 • Göteborgsvägen (vid Stentorpsskolan), begränsad framkomlighet 11.00–12.30
 • Vägen förbi Wapnö IF, begränsad framkomlighet 11.00–12.30
 • Flottiljvägen, begränsad framkomlighet 11.00–12.30
 • Stendahlsvägen (Galgberget), begränsad framkomlighet 11.00–12.45
 • Danska vägen (Galgberget), begränsad framkomlighet 11.15–12.45
 • Skjutbanevägen, begränsad framkomlighet 11.15–12.45
 • Burmeistervägen, begränsad framkomlighet 11.15–12.45
 • Sofiebergsvägen, begränsad framkomlighet 11.30–13.00
 • Göteborgsvägen (Kärleken), begränsad framkomlighet 11.30–13.00
 • Högelid, begränsad framkomlighet 11.30–13.00
 • Kastanjéallén, avstängd 11.00–13.00

Avstängda vägar lördagen den 20/8 2022

 • Laxövägen, avstängd 11.00–12.20
 • Sperlingsholmsvägen, begränsad framkomlighet 12.05–1225
 • Ålängesvägen vid Arlösa, begränsad framkomlighet 12.15– 12.40
 • Väg 680 mellan Torup och Gräsås, begränsad framkomlighet 14.30–16.30
 • Kastanjéallén, avstängd 15.00–18.00
 • Flottiljvägen, begränsad framkomlighet 15.15–17.30
 • Danska vägen (Galgberget), begränsad framkomlighet 15.15–17.30
 • Högelid, begränsad framkomlighet 15.15–17.30
 • Noréensvägen (Galgberget) begränsad framkomlighet 15.15–17.30
 • Carlavägen (Galgberget) begränsad framkomlighet 15.15– 17.30

Avstängda vägar söndagen den 21/8 2022

 • Mahultsvägen, väg 650 vid Simlångsdalens IP, avstängd 10.00–11.10. Trafik hänvisas till Kyrkvägen, väg 638, Simlångsdalen.
 • Mahultsvägen från Simlångsdalen till Mahult, begränsad framkomlighet 11.00–11.15.

Parkering

Har du möjlighet att åka kollektivt, cykla eller gå till evenemanget så rekommenderar vi det. Behöver du ta bilen kan du parkera på följande platser.

Halmstad city
I centrum finns flera parkeringsplatser att välja mellan. På halmstad.se kan du se alla kommunala parkeringsytor. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Du kan betala parkerings­avgiften med bankkort, sms eller apparna Easypark Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Parkster. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Dock är det appen Mobilpark Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som gäller i Combihuset.

Nedan har vi listat parkeringshus nära Norre Katts park, samt avståndet från parkeringshuset till parken.

Simlångsdalen
Parkering i Simlångsdalen finns på Simlångsdalens IP.

Mer evenemang

Guldkorn

Mer av Halmstad