Tysk flagga
English
Swedish
Shoppar i centrum

Shopping

I Halmstad hittar du mycket bra shopping på lite olika ställen. De varierade butikerna i city erbjuder tillsammans med köpcentret Hallarna och handelsområdena Flygstaden och Stenalyckan allt du kan önska dig.

Halmstad city

Stora torg med torghandeln och folkvimlet är Halmstads hjärta. Härifrån har du en bra utgångspunkt för att lära känna staden och det är bara att börja shoppa loss. Längs gågatorna samsas butiker med uteserveringar och många reser hit enbart för att shoppa i den trivsamma miljön. Den livliga stadskärnan bjuder på många överraskningar. Halmstadborna har bra smak – och det märks på butiksutbudet. Här hittar du många personliga butiker där hyllorna är fulla av allt från vintage och second hand till catwalkens senaste succéer.

Mer information och inspiration hittar du på www.halmstadscity.se

Hallarna

Hallarna erbjuder en bekväm shopping för hela familjen. Vid E6:ans södra infart till Halmstad ligger köpcentret med ett 60-tal butiker – alla samlade under ett tak. Butiksutbudet är brett, här finns allt från mode och skönhet till caféer, matbutiker, systembolag och hotell. I anslutning till Hallarna Halmstad finns 1500 gratis parkeringsplatser som gör det enkelt att ta sig hit.

Mer information och inspiration hittar du på www.hallarna.se.

Flygstaden

Flygstaden köpcentrum är ett handelsområde i ständig utveckling. På Flygstaden, som ligger i västra Halmstad vid stadens flygplats, finns över 50 butiker. Inriktningen bland butikerna ligger främst på inredning, hus och hem samt sport och fritid, men det finns såklart även skor och kläder, elektronik och skönhetsprodukter. Utöver det finns även rikligt med gratis parkeringsplatseren, en veterinär, ICA Maxi och ett systembolag.

Stenalyckan

Stenalyckans handelsområde är ett långsmalt köpcentrum med 30 butiker som sträcker sig mellan den södra och mellersta (Östra) avfarten från E6:an till Halmstad. Här finns ett stort utbud av butiker och företag som tillsammans gör området komplett. Att Stenalyckan lockar många större, rikstäckande kedjor till sig beror såklart på det logistiska drömläget. Hit är det enkelt att ta sig från alla håll. Här finns gott om plats för att din inköpsrunda ska bli så smidig som möjligt.

Loppmarknader och gårdsbutiker

Att fynda och hitta unika varor är alltid kul. I Halmstad finns ett flertal av stora som små loppisar och loppmarknader. För att få en översikt av de permanenta loppmarknaderna rekommenderar vi att titta in under göra->shopping. Tillfälliga loppmarknader hitter du i vår evenemangskalender under kategorin marknad.


Steninge Glashytta

Se när hyttmästaren Magnus blåser glas. Eller varför inte prova själv?

Magnus har sedan barndomen drömt om att få blåsa glas. Efter en naturvetenskaplig gymnasieutbildning och militärtjänst bar det äntligen av mot glasskolan i Orrefors. Under två års tid växte kunskaperna inom så vitt skilda områden som glasblåsning, glasslipning, glas- och konsthistoria, formgivning och den kreativa processen däremellan.

Magnus har genom åren arbetat med en handfull formgivare inom Kosta Boda, gjort specialuppdrag beställda av olika kommuner och företag samt utsmyckningen av vigselrummet på Arlanda flygplats.

Steninge glashytta liggernumera i Vilshärad.

Blås ditt eget glas

Tillsammans med Magnus har du möjlighet att blåsa ditt eget glas. Färg och form bestämmer du själv och du ges utrymme att designa vad du vill blåsa: skål, glas, vas, kula eller kanske något helt annat. Med lite hjälp och handledning får du blåsa, färga och forma din egen glaskreation. Du kommer att känna värme, koncentration och skaparglädje – det är en helt unik känsla att blåsa glas!

Kontaktinformation

Telefonnummer
035-51919

E-postadress
info@steningeglashytta.se

Webbsida
www.steningeglashytta.se/

Hitta hit

Besöksadress
Vilshäradsvägen 2
31041 Gullbrandstorp

Vägbeskrivning
Klicka på på kartan till höger för vägbeskrivning.

Var är jag?
Klicka på på kartan till höger för att se din position.