Tysk flagga
English
Swedish
Vy över landskap vid havet
Flicka tittar på konstverk
Halmstads slott
Stadsbiblioteket med ån Nissan framför i skymning

Sevärdheter

Det är enkelt att njuta av sevärdheterna i Halmstad. Gå en konstpromenerad för att hitta stadens konst i alla dess former, upptäck vår historia på gränsen mellan Danmark och Sverige, bege dig ut i naturen för en riktig wow-upplevelse eller fördjupa dina kunskaper på ett av stadens museum. Det finns något för alla!

Galgberget

Galgberget är platsen där historia och natur går hand i hand. Här lockar Friluftsmuseet Hallandsgården, utsiktstornet och ett flertal av promenadslingor många besökare varje år.

Galgberget är ett av Halmstads mest välfrekventerade friluftsområden. Naturen är kuperad och här finns en ridstig samt motionsspår och vandringsstigar med varierade längder och svårighetsgrader. Några är lättillgängliga medan andra är något svårare.

Många historiska inslag kan hittas på Galgberget. Danskarna höll till här när de planerade sitt beslagtagande av Halmstad och på en tavla från 1600-talet finns även ett fåtal galgplatser utmärkta. Rester efter dessa platser har dock inte funnits, men det är genom detta hemska häxstraffar som berget fått sitt namn.

Kontaktinformation

Telefonnummer
035-12 02 00

E-postadress
info@tourist.halmstad.se

Hitta hit

Besöksadress
Sofiavägen

Vägbeskrivning
Klicka på på kartan till höger för vägbeskrivning.

Var är jag?
Klicka på på kartan till höger för att se din position.

Bra att veta