Tysk flagga
English
Swedish
Vy över landskap vid havet
Flicka tittar på konstverk
Halmstads slott
Stadsbiblioteket med ån Nissan framför i skymning

Sevärdheter

Det är enkelt att njuta av sevärdheterna i Halmstad. Gå en konstpromenerad för att hitta stadens konst i alla dess former, upptäck vår historia på gränsen mellan Danmark och Sverige, bege dig ut i naturen för en riktig wow-upplevelse eller fördjupa dina kunskaper på ett av stadens museum. Det finns något för alla!

Norre Katts park

Norre Katts park ligger utmed Nissan, precis utanför Norre Port och bastionen.

Parken har en rik och mångfaldig vegetation med bland annat magnolior, rhododendron- och azaleabestånd, stora sommarblomsplanteringar, magnifika, lindalléer, en hängaskallé utmed Nissan samt många exotiska trädarter. En damm med rikt fågelliv, kulturcaféet Rotundan och den fina fontänen är attraktiva inslag i parken. Under sommaren 2008 anlades en helt ny Pippi Långstrump temalekplats i Norre Katts park.

Parken anlades i mitten av 1800-talet och är den till ytan största parken i centrala Halmstad. Här finns utrymme för många aktiviteter och upplevelser, bland annat finns en yta för boulespel, promenadslingor och gräsytor för allehanda aktiviteter såsom det årliga släppet av nybakade studenter från stadens alla gymnasieskolor.

Kontaktinformation

Telefonnummer
035-12 02 00

E-postadress
info@tourist.halmstad.se

Hitta hit

Besöksadress
Norra vägen
30102 Halmstad

Vägbeskrivning
Klicka på på kartan till höger för vägbeskrivning.

Var är jag?
Klicka på på kartan till höger för att se din position.

Bra att veta