Tysk flagga
English
Swedish
Vy över landskap vid havet
Flicka tittar på konstverk
Halmstads slott
Stadsbiblioteket med ån Nissan framför i skymning

Sevärdheter

Det är enkelt att njuta av sevärdheterna i Halmstad. Gå en konstpromenerad för att hitta stadens konst i alla dess former, upptäck vår historia på gränsen mellan Danmark och Sverige, bege dig ut i naturen för en riktig wow-upplevelse eller fördjupa dina kunskaper på ett av stadens museum. Det finns något för alla!

Rådhuset

Rådhuset vid Stora torg byggdes 1918 och är ritat av arkitekterna Yngve Ahlbom och Nils Sterner.

Tillbyggnaden i södra delen av Rådhuset är ritad av Carl Nyrén. Denna del var 1982 klar för invigning, 44 år efter resten av byggnaden.

Halmstadgruppen har gjort många intarsiaarbeten som har integrerats i byggnaden. Ovanför Rådhusets klockspel, på fasaden mot torget, finns ett konstverk av Stig Blomberg. Reliefen berättar sagan om pojken som byggde ett skepp som gick över land och vatten. Det finns även flera andra tegelreliefer som du kan se om du går runt huset. Dessa föreställer gammal hallandssed, tegelslagning, laxfiskare, bilder ur folksagor och moderna folklivsskildringar.

Vid Rådhuset står skulpturen Kungamötet av Edvin Öhrström, som påminner om mötet mellan Gustaf II Adolf och Christian IV 1619.

Kontaktinformation

Telefonnummer
035-13 70 00

E-postadress
halmstads.kommun@halmstad.se

Webbsida
www.halmstad.se

Hitta hit

Besöksadress
Kyrkogatan 5
30242 Halmstad

Vägbeskrivning
Klicka på på kartan till höger för vägbeskrivning.

Var är jag?
Klicka på på kartan till höger för att se din position.

Bra att veta