Tysk flagga
English
Swedish
Vy över landskap vid havet
Flicka tittar på konstverk
Halmstads slott
Stadsbiblioteket med ån Nissan framför i skymning

Sevärdheter

Det är enkelt att njuta av sevärdheterna i Halmstad. Gå en konstpromenerad för att hitta stadens konst i alla dess former, upptäck vår historia på gränsen mellan Danmark och Sverige, bege dig ut i naturen för en riktig wow-upplevelse eller fördjupa dina kunskaper på ett av stadens museum. Det finns något för alla!

Tre Hjärtan - Korsvirkeshus

Det praktfulla korsvirkeshus placerat vid Stora torg byggdes på 1700-talet och har under åren haft många olika verksamheter.

Här har bland annat funnits ett sjukhus, ett ölbryggeri, en arbetsförmedling, en taxistation, ett café och en restaurang. När det nya rådhuset skulle byggas fanns det först planer på att riva Tre Hjärtan-huset, men många protesterade mot det förslaget och det hela slutade med att bara en bit av huset kapades för att få plats med rådhuset.

Namnet Tre Hjärtan har sitt ursprung i Halmstads stadsvapen från 1603, som innefattar tre krönta hjärtan. Vapnet skapades när Halland fortfarande var dansk. Den danske kungen Kristian IV hade ett krönt hjärta i sitt personliga sigill, vilket kan vara anledningen till varför Halmstad blev staden med tre (krönta) hjärtan.

Kontaktinformation

Telefonnummer
035-12 02 00

E-postadress
info@tourist.halmstad.se

Webbsida
www.tre-hjartan.se

Hitta hit

Besöksadress
Kyrkogatan 7
30242 Halmstad

Vägbeskrivning
Klicka på på kartan till höger för vägbeskrivning.

Var är jag?
Klicka på på kartan till höger för att se din position.

Bra att veta