Tysk flagga
English
Swedish
Vy över landskap vid havet
Flicka tittar på konstverk
Halmstads slott
Stadsbiblioteket med ån Nissan framför i skymning

Sevärdheter

Det är enkelt att njuta av sevärdheterna i Halmstad. Gå en konstpromenerad för att hitta stadens konst i alla dess former, upptäck vår historia på gränsen mellan Danmark och Sverige, bege dig ut i naturen för en riktig wow-upplevelse eller fördjupa dina kunskaper på ett av stadens museum. Det finns något för alla!

Martin Luthers Kyrka

En kyrka uppförd under 1960-talet.

Martin Luthers församling bildades 1962 genom en delning av Halmstads församling med Nissan som skiljegräns. I församlingen fanns då två småkyrkor, men efter delningen behövdes en större församlingskyrka. År 1965 utlystes därför en arkitekttävling som vanns av arkitekterna Bertil Engstrand och Hans Speek från Stockholm.

Första spadtaget togs bara tre år senare, den 13 december 1968, och efter ytterligare två har invigdes Martin Luthers kyrka den 19 december 1970. Arkitekterna ville skapa en låg och vänligt inbjudande kyrka som inte hävdar sig genom höjd utan genom ett annorlunda material och en annorlunda form.

Kyrkoanläggningen är placerad i en park av akacior. Redan här förnimmer man den bibliska anknytningen. Tabernaklet, som var Israels barns vandringskyrka, hade nämligen stänger och bräder av akaciaträ. Av samma material var även arken, skådebrödsbordet och altaret. (2 Mos. 25-27)

Kyrkans ingång öppnar sig i en välkomnande vinkel och till vänster finns ungdomsgården som är en ombyggnad av den tidigare småkyrkan som byggdes 1958.

Kontaktinformation

Telefonnummer
035-282 21 20

E-postadress
martinluthers.forsamling@svenskakyrkan.se

Webbsida
www.svenskakyrkan.se/martinluther

Hitta hit

Besöksadress
Östra Lyckan 5
30004 Halmstad

Vägbeskrivning
Klicka på på kartan till höger för vägbeskrivning.

Var är jag?
Klicka på på kartan till höger för att se din position.