Tysk flagga
English
Swedish
Vy över landskap vid havet
Flicka tittar på konstverk
Halmstads slott
Stadsbiblioteket med ån Nissan framför i skymning

Sevärdheter

Det är enkelt att njuta av sevärdheterna i Halmstad. Gå en konstpromenerad för att hitta stadens konst i alla dess former, upptäck vår historia på gränsen mellan Danmark och Sverige, bege dig ut i naturen för en riktig wow-upplevelse eller fördjupa dina kunskaper på ett av stadens museum. Det finns något för alla!

Katolska kyrkan

Kyrkan invigdes 1981 till Heliga Trefaldigheten och är romersk-katolsk.

Trefaldighetskyrkan tillhör S:ta Maria katolska församling i Stockholms katolska stift. Byggnaden har under tiden haft många ägare och byggdes ursprungligen som Metodistkyrkan. Efter metodisterna flyttade till en ny och större kyrka tog IOGT-logen över byggnaden och använde den till 1922. Åren 1928-1975 övertog Missions sällskapet Bibeltrogna vänner, innan katolska församlingen köpte kyrkan 1980. Efter en omfattande renovering välsignade biskop Hubertus Brandenburg byggnaden som katolsk kyrka på Trefaldighetsdagen 1981.

Det var konstnären Erik Olson i Halmstadgruppen som smyckade kyrkans interiör. Han var en engagerad medlem i församlingen och skapade bland annat en symbolisk framställning av Treenigheten, en ikonostas med rik, central symbolik och korsvandringens fjorton stationer.

Kontaktinformation

Telefonnummer
035-13 38 66

E-postadress
halmstad@katolskakyrkan.se

Webbsida
sanktamariakatolskaforsamling.se/Kalender_Halmstad.html

Hitta hit

Besöksadress
Falkenbergsgatan 6
30233 Halmstad

Vägbeskrivning
Klicka på på kartan till höger för vägbeskrivning.

Var är jag?
Klicka på på kartan till höger för att se din position.