Tysk flagga
English
Swedish
Vy över landskap vid havet
Flicka tittar på konstverk
Halmstads slott
Stadsbiblioteket med ån Nissan framför i skymning

Sevärdheter

Det är enkelt att njuta av sevärdheterna i Halmstad. Gå en konstpromenerad för att hitta stadens konst i alla dess former, upptäck vår historia på gränsen mellan Danmark och Sverige, bege dig ut i naturen för en riktig wow-upplevelse eller fördjupa dina kunskaper på ett av stadens museum. Det finns något för alla!

Prins Bertils stig

En spännande tur väntar längs Prins Bertils stig – en härlig upplevelse av natur och kultur längs en 18 km lång kustled.

Stigen börjar vid Halmstads slott och slutar i Möllegård. På vägen passerar den imponerande klippor, fiskevikar och strandskogar samt sällsynta fåglar, en unik rhododendronpark och många smultronställen som bara väntar på att bli upptäckta.

Stigen är avsedd för både unga och gamla, vandrare och joggare, rullstolsburna, barnvagnar och hundar. Vid arbetet med Prins Bertils stig har stor vikt lagts vid framkomlighet för rörelsehindrade. Hela stigen är dock ej tillgänglig före rörelsehindrade på grund av bergknallar. Toaletter finns på ett flertal platser utmed leden.

Fotograf: Lasse Partanen

Kontaktinformation

Telefonnummer
035-12 02 00

E-postadress
info@tourist.halmstad.se

Hitta hit

Besöksadress
Aschebergsgatan

Vägbeskrivning
Klicka på på kartan till höger för vägbeskrivning.

Var är jag?
Klicka på på kartan till höger för att se din position.

Bra att veta