Tysk flagga
English
Swedish
Vy över landskap vid havet
Flicka tittar på konstverk
Halmstads slott
Stadsbiblioteket med ån Nissan framför i skymning

Sevärdheter

Det är enkelt att njuta av sevärdheterna i Halmstad. Gå en konstpromenerad för att hitta stadens konst i alla dess former, upptäck vår historia på gränsen mellan Danmark och Sverige, bege dig ut i naturen för en riktig wow-upplevelse eller fördjupa dina kunskaper på ett av stadens museum. Det finns något för alla!

Rhododendronparken

En unik rhododendronpark i Tylösand.

Parken gästas av näktergal, lövsångare och den ovanligare gransångaren, som du kanske kan få glädjen att höra under våren. Dessutom finns även planterad idegran samt vildvuxen kaprifol och slån.

År 1933 beslöt fullmäktige i Halmstad att ge stadens arbetskommitté uppdraget att ordna ett arbetsläger i Tylösand. Där skulle unga män dränera marken och anlägga en park. Som plats för denna park utsågs den sumpiga och av björkskog vildvuxna dalen där Rhododendronparken fortfarande finns idag. Lägret upprättades på platsen och trettio ungdomar i åldern 16-25 år skred till verket. Ynglingarnas arbetsiver och matlust var stor och tre månader senare hade Tylösand fått ännu en unik attraktion.

Kontaktinformation

Telefonnummer
035-12 02 00

E-postadress
info@tourist.halmstad.se

Hitta hit

Besöksadress
30102 Halmstad

Vägbeskrivning
Klicka på på kartan till höger för vägbeskrivning.

Var är jag?
Klicka på på kartan till höger för att se din position.

Bra att veta